Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

NIEUW VRAAGT OUD

Tentoonstelling 22-07-2018 t/m 26-08-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh NIEUW VRAAGT OUD
Galerie de Ploegh NIEUW VRAAGT OUD (2)
Galerie de Ploegh NIEUW VRAAGT OUD (3)
Galerie de Ploegh NIEUW VRAAGT OUD (4)
Van 22 juli t/m 26 augustus vindt in Galerie De Ploegh een expositie plaats van nieuwe leden. Dorette Giling, Monique Sleegers, Janine Eshuis, Jan van Dijk en Henriëtte Coppes zijn allen in het voorjaar van 2018 toegelaten tot kunstenaarsvereniging De Ploegh en krijgen nu de gelegenheid om hun werk te presenteren.
Aan deze 5 kunstenaars is gevraagd of zij zich voor deze expositie zouden willen verbinden aan een bestaand lid van De Ploegh. Dat leverde de keuze op voor Maartje Strik, Karen Vennik, Marjan Jaspers, Ans Tellegen en Bernadette Goossens
De opening van de expositie zal plaatsvinden op zondag 22 juli om 15.00 uur en wordt verricht door Ploegh-voorzitter Lideke Willenborg. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door De Anjo's; accordeon en sopraansaxofoon.
Op zondag 29 juli, om 15.00 uur zal, onder leiding van Frits Nolte, een kunstenaarsgesprek plaatsvinden twee van de nieuwe leden en hun gast-exposanten: Dorette Giling en Maartje Strik; Monique Sleegers en Karen Vennik.
Tijdens de afsluiting van de expositie, op zondag 26 augustus om 15.00 uur zullen twee duo-gesprekken plaatsvinden van een nieuw lid met een oud lid. Henriëtte Coppes gaat in dialoog met Bernadette Goossens en Janine Eshuis gaat in dialoog met Marjan Jaspers.
U bent van harte welkom!
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"