Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

DAHLIA: “VOOR ALTIJD DE JOUWE”

Tentoonstelling 02-09-2018 t/m 30-09-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh DAHLIA: “VOOR ALTIJD DE JOUWE”
Galerie de Ploegh DAHLIA: “VOOR ALTIJD DE JOUWE” (2)
Galerie de Ploegh DAHLIA: “VOOR ALTIJD DE JOUWE” (3)
In samenwerking met de Dahlia Vereniging Leusderkwartier zal van 2 t/m 30 september de thema-expositie DAHLIA: “VOOR ALTIJD DE JOUWE” plaatvinden. Deze over 2 locaties verdeelde tentoonstelling zal op zondag 2 september om 11.30 uur worden geopend door de voorzitter van De Ploegh, Lideke Willenborg, op het terrein van de Dahlia-vereniging,. De Dahlia-vereniging opent om 11.00 uur de poorten en biedt dan tot 16.00 uur de gelegenheid om de tuin en de expositie in het clublokaal aan de Bonairelaan 2 te Amersfoort, te bezoeken.
Later dezelfde dag, om 16.00 uur is het de eer aan Max de Veer, voorzitter van de Dahlia-vereniging, om het 2e deel van de expositie in Galerie De Ploegh te openen.
De vijf deelnemende kunstenaars, Ans Bakker, Jacqueline Bohlmeijer, Carolien Brusse, Marie-Louise Dooijes en Adri Langbroek, allen leden van De Ploegh, hebben zich voor deze gelegenheid laten inspireren door de Dahlia als bloem, als verschijnsel en als fenomeen, en dat heeft zeer bijzondere resultaten opgeleverd.

Rondom de expositie zijn diverse extra activiteiten gepland:
Op zondag 16 september (aanvang 15.00 uur) zal Corien van As, lid van de Dahlia-vereniging, een lezing houden over de Dahlia in Galerie De Ploegh.
Op zaterdag 22 september (aanvang 14.00 uur) zullen Jacqueline Bohlmeijer en Marie-Louise Dooijes een workshop “intuïtief Dahlia tekenen” verzorgen in Galerie De Ploegh. Inschrijven voor deze workshop kan via: info@deploegh.nl
Op 30 september (14.00 – 17.00 uur) zullen alle deelnemende kunstenaars aanwezig zijn in Galerie De Ploegh, om toelichting te geven op hun werk.
Voor alle activiteiten is de toegang gratis.

Zorg dat u er bij bent!

Galerie De Ploegh (Coninckstraat 58 te Amersfoort), 2 t/m 30 september 2018 (wo/do/vr: 11-15 uur, za: 11-16 uur, zo (muv 9-9): 13-17 uur)
Dahlia Vereniging Leusderkwartier (Bonairelaan 2 te Amersfoort), 2 september 2018 (11-16 uur)
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"