Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

DE BOTERHAL IN DE PLOEGH

Tentoonstelling 07-10-2018 t/m 04-11-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh DE BOTERHAL IN DE PLOEGH
Dubbelportret door Vicky Schot
Galerie de Ploegh DE BOTERHAL IN DE PLOEGH (2)
Hond door Bert Poot
Galerie de Ploegh DE BOTERHAL IN DE PLOEGH (3)
Flux door Bert Neelen
Kunstenaarsvereniging De Ploegh zoekt geregeld naar samenwerking met andere kunstenaarsinitiatieven ter verdieping van het werk van de eigen kunstenaars.
Na een succesvolle uitwisseling in 2013 vindt nu voor de 2e keer een uitruil plaats tussen kunstenaars van De Ploegh te Amersfoort en van De Boterhal te Hoorn.
Van 7 oktober t/m 4 november 2018 exposeren 14 individuele kunstenaars en 1 kunstenaarsduo uit de omgeving van Hoorn in de galerie aan de Coninckstraat te Amersfoort.
Zo divers als het kunstenaarsaanbod is van De Ploegh, zo is dat ook het geval bij de kunstenaars die zijn aangesloten bij De Boterhal. Te zien zullen zijn sieraden, foto’s van architectuur, digitale collages, schilderijen geïnspireerd op de natuur, denkbeeldige landschappen, klein monumentaal werk, plantaardige vormen in hout, surrealistische schilderijen, computational 3d design en kunstwerken uitgevoerd in zink.
Verantwoordelijk voor dit grote scala aan verschillende stijlen zijn:
Yvonne Alting, Harry Beemsterboer, Carolien Broersen, Vera van Heusden, Annelies Horden/Gerda Schimmel, Jos Kaarsemaker, Peter Koelemeijer, Jawek Kwakman, Floor Max, Mai Movrin, Bert
Neelen, Erna Peerenboom, Bert Poot, Vicky Schot en Joke Zaal.

Op zondag 7 oktober (15.00 uur) zal Annemarie Visser, voorzitter De Boterhal, de openingsceremonie verrichten in Amersfoort.
Voorafgaand aan deze opening (13.00 – 14.00 uur) zal Erna Peerenboom een rondleiding geven door de tentoonstelling.
Voor meer informatie: www.deploegh.nl

De tegenexpositie, waarbij kunstenaars van De Ploegh exposeren bij De Boterhal zal plaatsvinden van 28 oktober t/m 2 december 2018.
15 kunstenaars van De Ploegh tonen dan hun eveneens zeer gevarieerde werk in Hoorn (Kerkplein 39).
De deelnemende Ploegh kunstenaars zijn:
Carolien Brusse, Michiel Deylius, Marie Louise Dooijes, Willie van der Duyn, Dineke Groenhof Blauw, Ron Jagers, Maarten van der Laag, Frits Nolte, Justyna Pennards-Sysz, MarieLoes Reek, Joke Struyk, Ans Tellegen, Peter van Tilburg, Jos Verschaeren en Linda Verkaaik.

De expositie aldaar zal worden geopend door Ploegh secretaris Zsoka Bonta op zondag 28 oktober om 16.00 uur.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"