Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

KUNSTENAARSGESPREK PLOEGH - BOTERHAL

Tentoonstelling 21-07-2018 t/m 21-10-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh in Amersfoort organiseert van 7 oktober t/m 4 november 2018 de groepsexpositie 'Uitwisseling Boterhal'. Vijftien kunstenaars van De Boterhal uit Hoorn laten hun kunstwerken zien in de Galerie van De Ploegh. Omgekeerd tonen vijftien kunstenaars van De Ploegh hun werk in Hoorn
In de Galerie zal op zondag 21 oktober (15.00 uur) gespreksleider Frits Nolte, zelf beeldend kunstenaar, drie exposerende kunstenaars van De Boterhal interviewen t.w. Bert Neelen, Floor Max en Jawek Kwakman.
Bert Neelen maakt bronzen sculpturen van takken. De beelden brengen een ode aan de natuur; de eenvoud en de stilte van een boom blijft in de bronzen takken aanwezig. Floor Max maakt sieraden met een voorliefde voor (zilver) draad en flexibele materialen. Zij onderzoekt in haar werk de verhouding tussen kracht en kwetsbaarheid. Jawek Kwakman creëert met de computer eigen drie dimensionale virtuele werelden op canvas dibond of plexiglas. Het zijn imaginaire reizen in zelf gemaakte landschappen.
Speciaal bij het kunstenaarsgesprek op 21 oktober toont Kwakman ook 3D-animaties.
Het kunstenaarsgesprek is een open gesprek tussen publiek en kunstenaars. Het vindt plaats rond de geëxposeerde schilderijen, beelden, installaties, etc. Kunstenaars vertellen over materiaal, techniek en over wat hen beweegt. Centraal staat de vraag: hoe vertalen zij hun ideeën in kunst? Aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat raakt u in het werk? Wat doet u verwonderen?
Na afloop is er tijd voor nadere kennismaking en een drankje.
Verslagen van eerdere kunstenaarsgesprekken in Galerie de Ploegh werden gepubliceerd in het tijdschrift kM (kunstenaarsmateriaal).
De toegang is gratis, aanmelden kan via info@deploegh.nl.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"