Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

GRAFIEKMANIFESTATIE & MULTIPLES 2019

Tentoonstelling 13-01-2019 t/m 10-03-2019 > Amersfoort
Galerie de Ploegh GRAFIEKMANIFESTATIE & MULTIPLES 2019
Bea van der Heijden: Ezel 2018
Galerie de Ploegh GRAFIEKMANIFESTATIE & MULTIPLES 2019 (2)
Monica de Jong, vluchtende reeen
Galerie de Ploegh GRAFIEKMANIFESTATIE & MULTIPLES 2019 (3)
Janine Eshuis, Pieterpad
Galerie de Ploegh presenteert haar 36e Grafiekmanifestatie. Een sprankelende expositie met als altijd een veelzijdigheid aan kunst in (kleine) oplage. Naast grafiek en fotografie onder meer multiples in keramiek, glas en steen. Met per kunstenaar één kunstwerk voor de aanbiedingsprijs van € 133,-.
Tijdens de tentoonstelling met 47 kunstenaars is er elke zondagmiddag een bijzonder event. Lithograaf Wim Jonkman vertelt op 20 januari over steendruk in relatie tot serendipiteit. Op 27 januari worden in het kM-kunstenaarsgesprek drie exposanten geïnterviewd door Frits Nolte, zelf beeldend kunstenaar.
Zondag 3 februari is er een lezing van Annette Fienieg over haar kinderboekillustraties in sjabloontechniek. Op 10 februari een optreden van Tinta Bossa in het kader van Gluren bij de Buren en op 17 februari een demonstratie glas slijpen en glasdrukken door Jenny Ritzenhoff.
Zondag 24 februari demonstreert Lucia Franssen druktechnieken in klei; de week erop 3 maart een debat over het beroep beeldend kunstenaar in samenwerking met StadsGalerij Amersfoort. Op 10 maart om 14.00 uur leidt kunstenaar Marjan Jaspers een workshop tekenen met de iPad.
Opening en feestelijke nieuwjaarsborrel: zondag 13 januari om 14.00 uur. Welkomstwoord door Adriana Nichting, voorzitter LKG de Ploegh. Opening door Simone Kennedy, fractievoorzitter en woordvoerder cultuur ChristenUnie Amersfoort.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"