Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

(ON)ZICHTBARE STEDEN

Tentoonstelling 17-03-2019 t/m 05-05-2019 > Amersfoort
(On)zichtbare steden

“Steden zijn, net als dromen, opgebouwd uit verlangens en angsten”, aldus Marco Polo in het boek Onzichtbare Steden van Italo Calvino (1972).
Galerie De Ploegh organiseert van 17 maart t/m 5 mei 2019 onder diezelfde titel een tentoonstelling waarbij wordt ingehaakt op de twee exposities over Caspar van Wittel die vrijwel tegelijkertijd plaatsvinden in het museum Flehite en in Kunsthal KadE, beiden in Amersfoort.
Waar Flehite en KadE onder de titel 'Stadsgezichten' werken van Caspar Adriaensz. Van Wittel (1653-1736) en andere kunstenaars tonen kiest Galerie De Ploegh juist voor een heel andere benadering. De tien deelnemende kunstenaars laten zich behalve door Van Wittel ook inspireren door imaginaire oorden; steden die Italo Calvino oproept bij het beschrijven van zijn reizen aan de Chinese Keizer Kublai Kahn. De getoonde werken hebben met elkaar gemeen dat volstrekt onduidelijk is waar de werkelijkheid eindigt, en waar de verbeelding begint.
Deelnemende kunstenaars: Barbara Bläsing, Willemijn van Dorp, Famke Hajonides, Ron Jagers, Flip Lambalk, Justyna Pennards-Sycz, Margherita Pianarosa, Ruben van de Scheer, Helmi Schellinger en Jos Verschaeren.
De expositie wordt geopend op zondag 17 maart, 15.00 uur door Fatma Koser Kaya, wethouder van Cultuur, gemeente Amersfoort.
Op zondag 31 maart, 15.00 uur is er een onzichtbare bezichtiging o.l.v. Ron Jagers.
Op zondag 7 april, 15.00 uur zal er onder leiding van Frits Nolte een kunstenaarsgesprek plaatsvinden.
Op zondag 14 april, 15.00 uur geeft schrijver Annette Verspoor een inkijkje in haar maakproces.
Op zondag 28 april, 15.00 uur houdt Flip Lambalk een verhaal over Goivanni Battista Piranesi (1720-1778) en zijn invloed op de (on)zichtbare architectuur.
U bent van harte welkom!
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"