Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

VERS! (nieuwe leden van De Ploegh)

Tentoonstelling 25-07-2020 t/m 13-09-2020 > Amersfoort
Galerie de Ploegh VERS! (nieuwe leden van De Ploegh)
Rob Steenhorst, een troebel potje
In de afgelopen periode zijn 5 nieuwe kunstenaars toegelaten tot de gelederen van kunstenaarsvereniging de Ploegh. Zij krijgen de gelegenheid zich uitgebreid voor te stellen tijdens de speciaal voor hen georganiseerde expositie VERS!.
Wanda Janota werkt vanuit foto’s die ze bewerkt en waaraan ze kleine voorwerpen toevoegt waardoor ze van een derde dimensie voorzien worden; het resultaat is telkens een theaterachtig schouwspel.
Hadewych Ouwendijk is op zoek naar de balans tussen stilte en beweging. De stilte vindt ze in de natuur, de beweging in wat er om haar heen gebeurt. Zij laat zowel etsen als schilderijen zien.
Dat doet Annemarie Petri ook, maar zij laat zich juist meer inspireren door architectuur. In haar etsen menen we duidelijk bestaande gebouwen te herkennen. Naast etsen en schilderijen laat zij ook bronzen werken zien.
In het werk van Rob Steenhorst, schilderijen en tekeningen, zijn mensfiguren te zien in vreemde constellaties en verhoudingen. Het lijkt realisme maar het wordt bepaald door fantasie, mythologie, sprookjes, etc.
Thea Vos, tenslotte, begint haar schilderijen met bestaand of zelfgemaakt beeldmateriaal wat zij vervolgens intensief bewerkt, waarbij altijd het doel is om verleden en verlangen tot uitdrukking te brengen.
VERS! Is te zien van zaterdag 25 juli t/m zondag 6 september in Galerie de Ploegh, Coninckstraat 58, Amersfoort. Openingstijden: do-vrij: 11.00 – 17.00 uur, za-zo: 13.00 -17.00 uur.
De kunstenaars zijn zelf regelmatig aanwezig om hun werk toe te lichten, voor meer info: www.deploegh.nl
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl
Routekaart
38 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh