Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

KEERZIJDE VAN DE VRIJHEID

Tentoonstelling 22-04-2021 t/m 23-05-2021 > Amersfoort
Galerie de Ploegh KEERZIJDE VAN DE VRIJHEID
Harry Dukker
Galerie de Ploegh KEERZIJDE VAN DE VRIJHEID (2)
Hadewijch Ouwendijk
Galerie de Ploegh KEERZIJDE VAN DE VRIJHEID (3)
Barbara Bläsing, Gehavende Vrijheid
Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn. Wat betekent vrijheid nu? In deze expositie verbeeldt iedere kunstenaar zijn of haar eigen keerzijde: oorlog en onderdrukking, vluchtelingen, innerlijke vrijheid en onvrijheid, leven in een wereld waarin je overal gevolgd kunt worden. Wat hebben we ervan geleerd? Het wordt mooi samengevat in de volgende quote: ‘Op pad in grote vrijheid, kom ik mijzelf met enige regelmaat tegen.’
De galerie kan op do en vr (11-17 uur) en op za en zo (13-17 uur) volgens de coronarichtlijnen van het RIVM op reservering worden bezocht. Je kunt een tijdslot van 30 minuten reserveren via onze website: www.deploegh.nl. Reserveren moet altijd minimaal 4 uur van tevoren.
De deelnemende kunstenaars zullen in de weekenden bij toerbeurt aanwezig zijn. Er worden rondom de expositie voorlopig geen activiteiten georganiseerd. Mocht de situatie dat wel mogelijk maken, dan zal dat worden gemeld op onze website. De meest actuele informatie vind je op: www.deploegh.nl
Deelnemende kunstenaars zijn Gerard Akerboom, Barbara Bläsing, Michiel Deylius, Jan van Dijk, Harry Dukker, Boudewijn Korsmit, Adri Langbroek, Adriana Nichting, Marit Otto, Hadewijch Ouwendijk, Sari Piek, Cécile van Spronsen en Jos Verschaeren.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl
Routekaart
38 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh