Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

Dieptes in Vlaktes

Tentoonstelling 27-05-2021 t/m 27-06-2021 > Amersfoort
Galerie de Ploegh Dieptes in Vlaktes
Verdeelde ruimte (Famke Hajonides)
Galerie de Ploegh Dieptes in Vlaktes (2)
Circle of life 1 (Charlotte Burgmans)
Galerie de Ploegh Dieptes in Vlaktes (3)
Vergankelijkheid (Irma Frijlink)
Van het componeren van vlakken in de ruimte, tot het creëren van de illusie van diepte op een vlakke ondergrond: er zijn verhalen op te bouwen uit platte vlakken. Verhalen met diepte, licht, ritme en schaduw, waaruit landschappen, objecten, herinneringen en impressies tevoorschijn komen. De deelnemende kunstenaars hebben ieder een eigen werkwijze en interpreteren het thema Dieptes in Vlaktes verschillend. De titel van de expositie heeft zich geleend voor een verrassende verscheidenheid aan technieken waaronder collage, papier vouwen, keramiek, schilderen, assemblage, diepdruk, fotografie en wandreliëf. Divers is ook de benadering van de deelnemers, en de expositie toont mooi hoe kunstenaars vaak werken op het snijvlak tussen abstractie en figuratie. Gelaagde vlakken, of zij aan zij geordend, vlakken met lijnen doorkruist en opgedeeld, en niet te vergeten de tussenruimtes. Samen vormen ze het eindverhaal van deze tentoonstelling.
Deelnemende kunstenaars: Gerard Akerboom, Hanneke Barendregt, Anna Belleforte, Charlotte Burgmans, Henriëtte Coppes, Michiel Deylius, Willemijn van Dorp, Marieke van Enk, Kedo Erné, Lucia Fransen, Irma Frijlink, Dorette Giling, Bernadette Goossens, Famke Hajonides, Janine Eshuis, Boudewijn Korsmit, Flip Lambalk, Hadewijch Ouwendijk, Justyna Pennards-Sycz, Cecile van Spronsen, Ruben van der Scheer, Anton Staartjes, Joke Struik, Louise de Vries Lentsch en José van Waarde.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

36 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh