Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

voorbeeld - nabeeld

Tentoonstelling 02-12-2021 t/m 02-01-2022 > Amersfoort
Galerie de Ploegh voorbeeld - nabeeld
Itten Kunst der Farbe. Blau-2020
Kunst kan inspireren tot nieuwe kunst. Voor de expositie Voorbeeld – Nabeeld laten de deelnemers zich leiden door hun favoriete kunstwerk om te komen tot een nieuw beeld. Simpelweg imiteren is niet het uitgangspunt en de werken zijn meer dan een ‘variatie op’. Het voorbeeld overtreffen? Een ode aan de kunstenaar lijkt hier meer op z’n plek. Sommige exposanten laten zich inspireren door aspecten van het gekozen werk zoals kleur of vorm. Anderen voelen zich aangetrokken tot het karakter van een werk, de uitdrukking van tegenstellingen of eenvoud. Weer anderen volgen een werkwijze. Dit alles heeft geleid tot een rijke expositie met veel verschillende disciplines, onder andere schilderkunst, mixed media, keramiek en fotografie. Een knipoog naar Rothko, een weerspiegeling van Matisse, een zoektocht naar Rubens of Ensor. Hoe dat eruit ziet zie je bij de expositie Voorbeeld – Nabeeld
Deelnemende kunstenaars: Peter van den Akker, Joke van Beetem, Hannah Blom, Henriëtte Coppes, Marie Louise Dooijes, Marieke van Enk, Janine Eshuis, Famke Hajonides, Annemiek van Kollenburg, Boudewijn Korsmit, Adri Langbroek, Adriana Nichting, Hadewijch Ouwendijk, Margherita Pianarosa, Sari Piek, Ingrid van Polen, Helmi Schellinger, Monique Schep, Liselotte Schut en Jos Verschaeren.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

24 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh