Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

Galerie De Ploegh: Verhalen in verf

Tentoonstelling 24-02-2022 t/m 03-04-2022 > Amersfoort
Galerie de Ploegh Galerie De Ploegh: Verhalen in verf
Scavenger Hunt, Wendy Tjalma
Galerie de Ploegh Galerie De Ploegh: Verhalen in verf (2)
Claudia Spruit, Aan Tafel
Galerie de Ploegh Galerie De Ploegh: Verhalen in verf (3)
Mus, De geur van versgemaaid gras
De deelnemende schilders hebben veel narratieve elementen in hun werk gestopt. Ze vertellen op doek of papier een verhaal op hun eigen unieke manier. De maker zoekt contact met de bezoeker en wil dat het werk vragen of een bepaald gevoel oproept. Zij hopen bovendien dat er verbanden gevonden worden en dat kijkers conclusies trekken of dat er een dialoog ontstaat.
De expositie bestaat uit kunstwerken waar je als kijker actief bij betrokken raakt; het beeld lonkt en daagt uit. Dat is precies wat de kunstenaars willen.
Tijdens de expositie is in de galerie een hand-out aanwezig, waarin je meer informatie vindt over het werk van alle deelnemende kunstenaars.

De exposerende kunstenaars zijn: Caroline Doornebal, Marjan Jaspers, Anneke Koster, Adri Langbroek, Mus, Sari Piek, Marijke Pielage, Ingrid van Polen, Claudia Spruit, Rob Steenhorst, Wendy Tjalma, Erik Vos en Thea Vos

Agenda:
Zondag 5 maart 14.00 uur: Erik Vos stelt een serie kleine werken van zijn hand beschikbaar om samen met jou te onderzoeken wat beelden met elkaar doen. Je kunt, samen met Erik, een nieuw kunstwerk met een nieuwe inhoud laten ontstaan. Opgeven kan per e-mail: info@deploegh.nl. Maximaal aantal deelnemers is zes.
Tijdens de tentoonstelling is er elke zondag een film te zien van de narratieve schilder bij uitstek, de Duitse schilder: Neo Rauch.
Deelnemende kunstenaars zijn bij toerbeurt op zaterdag en zondag aanwezig in de galerie, om meer informatie te geven over hun werk.

Locatie/contact: Cultuurhuis bij Flint
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
033-4750770, info@deploegh.nl
Openingstijden: donderdag/vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag/zondag 13.00 – 17.00 uur
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl
Routekaart
30 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh