Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

NECTAR / art & urban nature

Tentoonstelling 10-09-2022 t/m 15-10-2022 > Amersfoort
Galerie de Ploegh NECTAR / art & urban nature
Emmy van de Grift - Glasfusion (inspiratie eigen werk)
Galerie de Ploegh NECTAR / art & urban nature (2)
Van Lieshout VI - Lacrimosa (uitvoering)
Galerie de Ploegh NECTAR / art & urban nature (3)
Abel Wolff - Cristofor de Predis -Venuss feast day (inspiratie)
Vraagstukken als de leefbaarheid in de stad, de ecologische ’footprint’ en de opwarming van de Aarde staan hoog op de agenda. Men zoekt wegen om het tij te keren. Kunst kan daarin een gidsrol vervullen.
De huidige situatie doet ons beseffen dat de mens niet alles naar zijn hand kan zetten. We zijn een onderdeel van het leven op aarde en zullen ons daarnaar moeten gedragen. Zeventien kunstenaars, leden van LKG de Ploegh en gastkunstenaars, reflecteren met hun werk op deze actuele thema’s. De kunstenaars zijn uitgenodigd om voor de tentoonstelling NECTAR art & urban nature in de historische Sint-Joriskerk speciaal een werk te maken. Het stemt tot nadenken. De gelijknamige publicatie bevat èn de visie van de kunstenaars èn de vragen die zij aan het publiek stellen. Het zijn soms kleine stappen of beelden, kunstwerken in een bijzondere omgeving, die ons meer bewust maken en ons stimuleren om uit het spanningsveld tussen natuur en stad energie putten.
Zij maken daarbij gebruik van eigentijdse kunstvormen zoals video, fotografie, installatie en performances, waarbij het interieur van de kerk de basis vormt.
Nectar is een goddelijke, heilzame drank. De deelnemers onderschrijven de wens om noodzakelijke veranderingen in te zetten om letterlijk en figuurlijk ook in de toekomst de honingbij de nectar te laten vinden.

De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Harald Schole (beeldend kunstenaar) in samenwerking met LKG de Ploegh. De tentoonstelling NECTAR art & urban nature is te bezoeken in de Sint-Joriskerk, Hofplein 1, Amersfoort van 10 september t/m 15 oktober, van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur.
Zaterdag 10 september 11.00 wordt de tentoonstelling officieel geopend.
Toegangsprijs € 2,- (t/m 12 jaar gratis).
Meer informatie over het publieksprogramma, rondleidingen, creatieve kinderworkshops en lezingen: vind je op www.deploegh.nl/nectar.

Deelnemende kunstenaars:
Peter van den Akker i.s.m. Irini Schrijer, Semâ Bekirovi?, Anna Belleforte, Jacqueline Bohlmeijer,
Marie-Louise Dooijes, Marieke van Enk, Ilse van Garderen, Emmy van de Grift / Atelier Emski,
Arne Hendriks, Marjan Jaspers, Lin de Mol, Liza Prins & Layla Durrani, Marijke Pielage, Liselotte Schut, Van Lieshout VI, Abel Wolff.

Voor de redactie, niet voor publicatie;
Voor meer informatie en foto’s, kun je contact opnemen met: Harald Schole > info@haraldschole.nl en info@deploegh.nl.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

14 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh