Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

RITUELEN

Tentoonstelling 06-10-2022 t/m 06-11-2022 > Amersfoort
Galerie de Ploegh RITUELEN
'k heb een steen verlegd (Michiel Deylius)
De Ploegh exposeert in het Rietveldpaviljoen (Zonnehof 8, Amersfoort)!

32 Kunstenaars van De Ploegh verbeelden oude, nieuwe, fictieve, opkomende, verdwijnende, collectieve en persoonlijke rituelen. Omdat rituelen veel over mensen vertellen, over onze angsten, verlangens en sociale verbanden.
Rituelen kunnen spiritueel, verbindend, helend zijn, maar ook dagelijks, persoonlijk of collectief. Ook de komst van internet heeft bijgedragen aan nieuwe rituelen.

Je bent van harte uitgenodigd om de opening op zondag 9 oktober 15:00 uur bij te wonen in Het Rietveldpaviljoen. De expositie zal worden geopend door Joyce de la Croix met een muzikale omlijsting door Marie Hoogendom (zang) en Riemer den Ouden (piano en gitaar) met volksliederen.

Deelnemende kunstenaars
Dominique Ampe, Barbara Bläsing, Mieke Blits, Jacqueline Bohlmeijer, Charlotte Burgmans,
Michiel Deylius, Jan van Dijk, Harry Dukker, Willy van der Duyn, Janine Eshuis, Ilse van Garderen, Bernadette Goossens, Bea van der Heijden, Wanda Janota, Jeannet Klement, Boudewijn Korsmit, Davitha van de Kuilen, Van Lieshout VI, Cara Louwman, Adriana Nichting, Frits Nolte, Marit Otto, Marijke Pielage, Mark van Praagh, Monique Schep, Liselotte Schut, Monique Sleegers, Cecile van Spronsen, Maartje Strik, Linda Verkaaik, Niek Wittebrood en Carla Zeegers.

Tijdens de expositie is er een rijk publieksprogramma
- Vrijdag 14 oktober om 14.00 uur Ida van der Lee – Ontwerpen en uitvoeren van rituelen met kunst en vormgeving als leidende rol.
- Dinsdag 1 november om 19.30 uur lezing Joanna Wojtkowiak – Functie, vorm en betekenis van nieuwe rituelen in de samenleving.
- Zondag 6 november om 13.30 uur rondleiding onder leiding van Marit Otto en Frits Nolte
- Zondag 6 november om 15.00 uur finissage met het Pino Blits Duo
Aanmelding aanbevolen via: 033fotostad.com
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

26 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh