Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

Vertrekpunt Nul

Tentoonstelling 27-10-2022 t/m 04-12-2022 > Amersfoort
Galerie de Ploegh Vertrekpunt Nul
Charlotte Burgmans-InTheClouds-100x100x9cm.AirplanePlywood.Acrylic
Galerie de Ploegh Vertrekpunt Nul (2)
Coppes-Henriette-weven-met-essen-fineer-1.35x1.35m-2022-2
In 1958 ontstond in Duitsland een radicaal nieuwe kunststroming: Zero. “Zero is stilte, Zero is het begin”. In 1960 kreeg deze in Nederland een vervolg met de Nul-beweging met bekende kunstenaars als Jan Schoonhoven, Henk Peeters, Armando, Jan Henderikse en herman de vries. De Nul-beweging noemde zichzelf ‘anti-schilderkunstig’ en werd gekenmerkt door monochromie (gebruik van weinig kleuren), herhaling, serialiteit en directheid van het materiaal. Met Nul als vertrekpunt heeft de kunst zich sindsdien verder ontwikkeld in een richting, die Hedendaags Minimalisme genoemd kan worden.

Binnen LKG de Ploegh heeft een groep kunstenaars werk gemaakt dat in het verlengde ligt van wat de Nul-beweging in gang heeft gezet. De tentoonstelling ‘Vertrekpunt nul’ toont werk dat geïnspireerd is door de vormtaal van de Nul-beweging en heeft tegelijkertijd een hedendaagse uitstraling. Stilte en liefde voor het ambacht en de schoonheid van het materiaal zijn verbindende elementen die in deze expositie in diverse disciplines worden getoond.

Deelnemende kunstenaars:
Charlotte Burgmans, Henriëtte Coppes, Michiel Deylius, Janine Eshuis, Bernadette Goossens, Suus Kooijman, Rian Peeperkorn, Ruben van der Scheer en Jos Verschaeren.

De expositie Vertrekpunt Nul is te bezoeken in Galerie de Ploegh van 27 oktober t/m 4 december, op donderdag en vrijdag van 11.00 - 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Op zaterdag 29 oktober 15.00 uur wordt de expositie officieel geopend door Koos Hoogland, directeur/bestuurder European Institute for Contemporary Art and Science – Museum EICAS, Deventer
Meer informatie over de aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars en andere activiteiten vind je op www.deploegh.nl

Voor meer informatie en foto’s, kun je contact opnemen met: Galerie de Ploegh via info@deploegh.nl of tel 033 – 475 07 70
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

17 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh