Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

PRINTS & MULTIPLES

Tentoonstelling 22-02-2024 t/m 07-04-2024 > Amersfoort
Galerie de Ploegh PRINTS & MULTIPLES
Marit Otto
Maak vanaf 22 februari een moment vrij voor onze bekende en terugkerende expositie Prints & Multiples. Elke deelnemende kunstenaar exposeert met twee werken, waarvan één werk wordt aangeboden voor de ‘Kunst met Korting prijs’ van € 155,- en het andere werk voor de normale prijs. Het is beslist de moeite waard om eens rond te kijken. Dat kan al eerder op de website. Daar start de online verkoop al op 12 februari, dus save the date!

Zondag 25 februari 15.00 uur, Feestelijke officiële opening Prints & Multiples.
Korte inleiding door Louise de Vries Lentsch. Optreden van Tess van Wingerden. Zij zingt met begeleiding op de piano door Anton Havelaar. Tess is een jong talent van de muziektheateropleiding Artez in Arnhem.
Ze zal op de opening een lied zingen van Aaron Copland en een nummer van Kate Bush. Gratis toegang.

Zondag 10 maart 15.00 uur, Presentatie door Stichting Harry van Kruiningen. Harry van Kruiningen (1906-1996) hoort naast Maurits Escher tot een van de belangrijkste Nederlandse grafici van de 20e eeuw. Hij experimenteerde vrijelijk met allerlei technieken, die deels door hemzelf zijn De presentatie gaat over zijn ‘Perforatum’-techniek. Er is ook een kleine expositie met enkele publicaties te bekijken. Gratis toegang.

Zondag 17 maart 15.00 uur, Philip Wiesman: lezing over zijn etsen. De presentatie wordt begeleid door een kleine expositie. Gratis toegang.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh