favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie De Burgerij

Meer...
Expositie is afgelopen

Expositie van KeramieKKunst

Tentoonstelling 28-04-2019 t/m 09-06-2019 > Vorden
Galerie De Burgerij Expositie van KeramieKKunst

Tessa Droog, uit serie 'End of Summer'

Galerie De Burgerij Expositie van KeramieKKunst (2)

Hanneke van Vliet, zonder titel. Foto: John Wijntjes

Galerie De Burgerij Expositie van KeramieKKunst (3)

Luyt de Brauw, Manuscript

Galerie De Burgerij Expositie van KeramieKKunst (4)

Carla Wink

Galerie De Burgerij Expositie van KeramieKKunst (5)

Stolpvaas

De expositie toont werk van vijf keramisten: Luyt de Brauw, Tessa Droog, Laura Hilhorst, Hanneke van Vliet en Carla Wink. Deze technisch zeer ervaren keramisten hebben ieder een geheel eigen handschrift ontwikkeld. Hun keramische werk is qua techniek, thema èn verbeelding zeer uiteenlopend.

Van Vliet bouwt haar abstracte werk op uit ‘plakjes klei’. In deze ruwe bouwstenen ervaar je het wezen van klei. Haar objecten niet uitbundig gekleurd, borgen een sterke oorspronkelijkheid.
Gaan de abstracte objecten van Droog over verlies, verandering en verval, Wink verbeeldt in haar geabstraheerde keramische werk sociale contacten. Het aftasten en respectvol zoeken naar de ander, de (kwetsbare) mens, is in Wink’s sculpturen voelbaar.
De Brauw vervaardigt figuratieve kleiobjecten die de optische illusie wekken ‘echt’ te zijn:‘trompe l’oeil’. De kledingstukken lijken gedragen te kunnen worden en bij de magnifiek gekalligrafeerde en geïllustreerde medische en natuurboekjes ontstaat de neiging een pagina om te slaan.
En tenslotte, het toegepaste keramiek van Hilhorst getuigt van groot vakvrouwschap. Richt zij zich bij het draaien van haar slibgedecoreerde werk vooral op de decoratie (graffito) en de functionaliteit, in haar recentste draaiwerk staat de vorm zelf en de kleur centraal.
In de beeldentuin staan bronzen beelden van Rose van den Hurk. Haar sculpturen zijn een ode aan het leven: de vrouw, de geboorte, het kind en de natuur in haar prachtige groei.

De feestelijke opening in aanwezigheid van alle exposanten, is zondag 28 april om 15.30 uur, muzikaal en vocaal omlijst door Iris Terpstra. Mede namens de kunstenaars bent u van harte uitgenodigd deze bijzondere expositie te komen bekijken.
Openingstijden: vr-zo, 13-17 u.; Hemelvaart t/m 2 juni, 11-17 u. Toegang vrij.
Info: deburgerij-vorden.nl

Galerie De Burgerij

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Design
 • Sieraden
 • Conceptueel
 • Beeldentuin
 • Ruimtelijk

Galerie De Burgerij (geopend september 2010) stelt per jaar vijf verkoopexposities samen van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en kunstliefhebbers (in spé) professionele beeldende kunst.
De wisselende exposities tonen een diversiteit aan kunstuitingen in figuratieve, abstracte dan wel conceptuele stijlen, vervaardigd met hulp van traditionele en/of vernieuwende technieken en materialen.
Het hoogwaardige en gevarieerde aanbod aan kunst, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen van bezoekers keer op keer veel lof.
U bent van harte welkom.

Openingstijden

Tijdens exposities (zie website): vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

Galerie De Burgerij Vorden

Expositie 'Licht & Reliëf' (juli-aug 2018)

Galerie De Burgerij Vorden (2)
Galerie De Burgerij Vorden (3)

Internationale glasexpositie, zomer 2019

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie De Burgerij"