Galerie De Burgerij

Expositie is afgelopen

Internationale glasexpositie

Tentoonstelling 30-06-2019 t/m 11-08-2019 > Vorden
Galerie De Burgerij Internationale glasexpositie
Sylvia Kopka, Trilogie des Sehnens
Galerie De Burgerij Internationale glasexpositie (2)
Linda van Huffelen, Inflatable 4b
Galerie De Burgerij Internationale glasexpositie (3)
Marja Hepo-aho, Jar I
Galerie De Burgerij Internationale glasexpositie (4)
Bart Ensing, voorbijgaand
Vijf glaskunstenaars Sylvia Kopka (Wuppertal, Duitsland), Linda van Huffelen (Norg), Marja Hepo-aho en Kari Alakoski (Riihimäki, Finland) en Bart Ensing (Culemborg) laten hun veelzijdige glaskunst zien; origineel in vormgeving, karakter en betekenis.

Sylvia Kopka brandt glas traditioneel ‘Vor der Lampe’. Teneinde zeggingskracht te vergroten combineert ze (transparant) glas met hout of textiel. Kopka laat zich inspireren door psychologische en sociale thema’s. Zowel in Duitsland als in Zwitserland, België en Nederland participeert ze in internationaal georiënteerde tentoonstellingen en is haar werk te zien in (glas)musea.
Van Huffelen exposeert (o.a.) uit haar serie ‘Stapelingen’ en ‘Inflatables’. De ‘Stapelingen’ lijken uit stroken gelijmd glas opgebouwd, maar zijn via glasfusie tot stand gebracht. Bij de ‘Inflatables’ waarvoor ze in de leer is gegaan bij de beroemde Amerikaanse glaskunstenaar Matthew Szosz, blaast ze in gefused glas perslucht. Met beide technieken bereikt ze haar doel: een 3-dimensionele ervaring.
Marja Hepo-aho combineert de schoonheid van geblazen glas - als water - met eeuwenoude in Lapland gevonden stenen. De glaskunst van meesterglasblazer Kari Alakoski is gracieus en harmonieus van vorm waarin geraffineerde lijnpatronen ontspringen.
Bart Ensing toont een houtsculptuur van een vrouw die zich als het ware dóór een glasplaat beweegt.
Galerie De Burgerij Vorden
Expositie 'Licht & Reliëf' (juli-aug 2018)
Galerie De Burgerij Vorden (2)
Galerie De Burgerij Vorden (3)
Internationale glasexpositie, zomer 2019

Galerie De Burgerij (geopend september 2010) stelt per jaar vijf verkoopexposities samen van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en kunstliefhebbers (in spé) professionele beeldende kunst.
De wisselende exposities tonen een diversiteit aan kunstuitingen in figuratieve, abstracte dan wel conceptuele stijlen, vervaardigd met hulp van traditionele en/of vernieuwende technieken en materialen.
Het hoogwaardige en gevarieerde aanbod aan kunst, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen van bezoekers keer op keer veel lof.
U bent van harte welkom.

Openingstijden

Tijdens exposities (zie website): vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

Stuur een bericht naar "Galerie De Burgerij"