Galerie De Burgerij

Expositie is afgelopen

When It Happens

Tentoonstelling 10-11-2019 t/m 22-12-2019 > Vorden
Galerie De Burgerij When It Happens
Nelleke de Noo, Lichtcode, onderdeel
De expositie 'When It Happens' laat kunst zien van twee beeldende kunstenaars die hun artistieke pad zorgvuldig uitstippelen maar ook ruimte geven aan het wezenlijke van het ontstaansproces zelf.
Nelleke de Noo verbindt zich in haar werk met natuurlijke krachten, bijzondere plekken op aarde, met legendes en wijsheden van oude culturen. Dankzij haar kennis en vakvrouwschap schildert zij het wezen van de natuur in geometrische vormen of moderne organische vormen met dezelfde liefde voor de natuur als de traditionele kunsten. Van Nelleke de Noo zijn 'Lichtcodes', houtskooltekeningen en ‘Artmarks’ te zien. De Lichtcodes zijn een unieke beeldtaal in goud waar kunst, de natuur en betekenisvolle geometrie samenkomen. Ze noemt ze ook wel ‘Levend licht’ die in de aanloop naar Kerst extra betekenis kunnen krijgen. In haar houtskooltekeningen verbeeldt ze subjecten op tastbaar organische wijze, weergegeven als spel tussen schaduw en licht. Haar Artmarks inkttekeningen van steenstructuren, zijn in modern pointillisme uitgevoerd.
Van Corinna Schröer zijn bijpassende verstilde houtgravures te zien. Haar fascineert de artistieke dialoog tussen het ‘beeld-idee’ - een vorm, een patroon - en het dikwijls onvoorspelbare grafiekproces: van snijden in hout, gebruik van drukplaat na drukplaat, kleur- en papier-keuze tot het inzetten van de drukmachine. Het eindresultaat is een schilderachtig beeld waarin de harmonische compositie en de afwezigheid van harde contrasten opvalt. Ze ondertitelt haar werk niet, de beschouwer krijgt juist alle ruimte hier eigen gedachten over te ontwikkelen. Corinna Schröer is behalve beeldend kunstenaar ook kunstdocente in het museum Pablo Picasso in Münster.
De opening van de tentoonstelling in aanwezigheid van beide kunstenaars, is zondag 10 november om 15.30 uur. Zij vertellen graag over hun werk(wijze). U bent van harte uitgenodigd.
Op 22 december, tijdens de finissage is er een kunstenaarsgesprek met Nelleke de Noo.
Galerie De Burgerij Vorden
Expositie 'Licht & Reliëf' (juli-aug 2018)
Galerie De Burgerij Vorden (2)
Galerie De Burgerij Vorden (3)
Internationale glasexpositie, zomer 2019

Galerie De Burgerij (geopend september 2010) stelt per jaar vijf verkoopexposities samen van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en kunstliefhebbers (in spé) professionele beeldende kunst.
De wisselende exposities tonen een diversiteit aan kunstuitingen in figuratieve, abstracte dan wel conceptuele stijlen, vervaardigd met hulp van traditionele en/of vernieuwende technieken en materialen.
Het hoogwaardige en gevarieerde aanbod aan kunst, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen van bezoekers keer op keer veel lof.
U bent van harte welkom.

Openingstijden

Tijdens exposities (zie website): vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

Stuur een bericht naar "Galerie De Burgerij"