Galerie De Burgerij

Expositie is afgelopen

Solo-expositie keramiste Christine Möhring (Duitsland) in galerie en expositie 'Give me your hand' in beeldentuin

Tentoonstelling 17-05-2020 t/m 19-07-2020 > Vorden
Galerie De Burgerij Solo-expositie keramiste Christine Möhring (Duitsland) in galerie en expositie 'Give me your hand' in beeldentuin
Christine Möhring, Igel, B=30cm
Galerie De Burgerij Solo-expositie keramiste Christine Möhring (Duitsland) in galerie en expositie 'Give me your hand' in beeldentuin (2)
Christine Möhring, Kokons, H=70cm
Galerie De Burgerij Solo-expositie keramiste Christine Möhring (Duitsland) in galerie en expositie 'Give me your hand' in beeldentuin (3)
Renske van Driel, Two hearts
Galerie De Burgerij Solo-expositie keramiste Christine Möhring (Duitsland) in galerie en expositie 'Give me your hand' in beeldentuin (4)
Renske van Driel, Duo supporting
Galerie De Burgerij Solo-expositie keramiste Christine Möhring (Duitsland) in galerie en expositie 'Give me your hand' in beeldentuin (5)
Ineke van Loenen, Ontkiemen
Galerie De Burgerij presenteert een solo-expositie met organisch keramisch werk van Christine Möhring (Viersen, Duitsland). In de beeldentuin is de expositie ‘Give me your hand’ te zien van keramiste Renske van Driel (Amsterdam) en beeldhouwster Ineke van Loenen (Zutphen).

In Möhring’s autonome objecten is kritiek voelbaar op de dominantie van de mens tot zijn natuurlijke habitat. Haar ‘Natur-Betrachtungen’ dwingen de beschouwer als het ware zich ondergeschikt te voelen aan ingenieuze vormen en structuren uit de natuur. Behuizingen van zeedieren, insecten of micro-organismen inspireren haar voor deze oproep.
Ze werkt experimenteel: haar technisch inventieve methode laat ruimte voor ‘verrassingen’. Dikwijls vergroot ze haar objecten om hun zeggingskracht te versterken. De kleurstelling is daarentegen terughoudend, natuurlijk en passend bij de structuur van het klei-oppervlak.

Renske van Driel maakt abstracte sculpturale keramische werken. De zachte en matte kleuring van haar werk leidt tot een fluweelachtige ‘huid’. Die zachte huid op de harde klei geven haar sculpturen een verrassende zeggingskracht. Dat geldt ook voor de balans en disbalans tussen de afzonderlijke vormen in één werk in relatie tot de ruimte. De vormen zijn ontleend aan de sporen die de elementen – in toenemende mate de mens – in het landschap achterlaten. Haar werk gaat in de beeldentuin een uitdagende relatie aan met de omgeving.

Ineke van Loenen bewaakt in haar non-figuratieve sculpturen van serpentijn de innerlijke vorm die de steen voor bewerking in zich droeg. Intuïtief bewerkt Van Loenen met beitel en rasp de 'ruwe' vorm en bewandelt zij de lange weg naar duurzame schoonheid. Het resultaat inspireert en is altijd zorgvuldig afgewerkt.

De exposities zijn van 17 mei t/m 19 juli te bezichtigen op vrijdag-zondag, van 13.00 tot 17.00 uur (max 4 gelijktijdig) en daarbuiten op afspraak met persoonlijk ‘tijdslot’ (06 51 11 23 90 / deburgerij.vorden@gmail.com)! Toegang gratis. De RIVM-richtlijnen nemen wij vanzelfsprekend in acht.
Galerie De Burgerij Vorden
Expositie 'Licht & Reliëf' (juli-aug 2018)
Galerie De Burgerij Vorden (2)
Galerie De Burgerij Vorden (3)
Internationale glasexpositie, zomer 2019

Galerie De Burgerij (geopend september 2010) stelt per jaar vijf verkoopexposities samen van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en kunstliefhebbers (in spé) professionele beeldende kunst.
De wisselende exposities tonen een diversiteit aan kunstuitingen in figuratieve, abstracte dan wel conceptuele stijlen, vervaardigd met hulp van traditionele en/of vernieuwende technieken en materialen.
Het hoogwaardige en gevarieerde aanbod aan kunst, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen van bezoekers keer op keer veel lof.
U bent van harte welkom.

Openingstijden

Tijdens exposities (zie website): vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Design
 • Sieraden
 • Conceptueel
 • Beeldentuin
 • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Galerie De Burgerij"