favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie De Burgerij

Expositie is afgelopen

Mens en Natuur

Tentoonstelling 11-09-2011 t/m 29-10-2011 > Vorden (Gelderland, 7 km ten oosten van Zutphen)
Galerie De Burgerij Mens en Natuur
Galerie De Burgerij Mens en Natuur (2)
Galerie De Burgerij Mens en Natuur (3)

Schilderijen van Adrien Jancsek en beelden van Ingrid Al.
In de impressionistische en realistische schilderkunst van de Hongaarse Mag.art. Adrien Jancsek komt haar voorliefde voor mens en natuur tot uiting. Ze wil de toeschouwer laten genieten van de schoonheid van het leven, even wegnemen uit de dagelijkse beslommeringen en zorgen. Met haar bijzonder brede arsenaal van schildertechniek (olieverf, aquarel, tempera, pastel, houtskool en litho) schildert ze – met een grote trefzekerheid - romantische landschappen en expressieve portretten. Ze is opgegroeid in een begaafd Hongaars kunstenaarsgezin. Uit haar privécollectie zijn in Galerie De Burgerij ook schilderijen te zien van haar internationaal bekende vader en moeder Antal en Piroska Jancsek. Adriens werk is in publiek- of privébezit van liefhebbers verspreid over de hele wereld.

In de galerie en in de theetuin staan ‘sprekende’ stenen van beeldhouwster Ingrid Al. Ingrid zoekt het wezen van steen in haar natuurlijke omgeving. Vanaf haar prille jeugd is ze gefascineerd door ruimtelijke dimensies in al haar verschijningsvormen, dikwijls voorbij het zintuiglijk waarneembare. Een beeldhouwproject begint bij haar door een gesprek met ‘het wezen’ van de steen. Soms is er een dier bij betrokken. Ze werkt graag met serpentijn, maar ook met zachtere zeepgesteenten. Ze voelt zich vol passie als het haar lukt om totaal op te gaan in dit spel van verbinding. De expositie in Galerie De Burgerij toont beelden (met gedichten) die ze grotendeels maakte in een recente nomadische periode in haar leven.

Galerie De Burgerij

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen
  • Beeldentuin

Galerie met koffie- en theeschenkerij tijdens exposities voor de expositieperiodes
zie de website: www.deburgerij-vorden.nl

Openingstijden

maart t/m augustus: vrijdag, zaterdag 12.00 - 17.00 uur & zondag 13.00 - 17.00 uur; september t/m december vrijdag, zaterdag 12.00 - 17.00 uur & koopzondag/kunstzondag (11/9 en 23/10) 13.00 - 17.00 uur
januari en februari: zondag 13.00 - 17.00 uur en volgens afspraak.

Contact


Galerie De Burgerij
Zutphenseweg 11
7251 DG Vorden
Nederland
Tel: 651112390

www.deburgerij-vorden.nl
2509 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie De Burgerij"