Alexandra Crouwers

Expositie is afgelopen

I.M. Dog, Star

Tentoonstelling 17-03-2013 t/m 12-05-2013 > Den Haag

De laatste jaren verschuift de nadruk binnen de werken van Alexandra Crouwers van grootschalige (wand-)tekeningen waarin animatie een rol speelt, naar video. In haar nieuwste werk komen 3D-animatie, video-compositing en special effects samen als uitbreiding op Crouwers’ veelgelaagde werk. Die gelaagdheid zit niet alleen in de veelal duistere referenties naar archaïsche visuele symboliek, cinema, obscure samenzweringen en apocalyptische mythes, maar ook in de verwijzingen naar het werken in een virtuele omgeving - het digitale atelier dat de computer is - en de expliciet pre-modernistische verschijningsvorm van de werken. Dat zorgt voor een merkwaardig contrast tussen het gebruik van high-tech media en een instinctieve assemblage van onderwerpen en vaak terugkerende elementen en objecten.

Crouwers presenteert in deze tentoonstelling een vijf schermen tellende video-installatie, enkele prints en een publicatie met een kort verhaal, die zij ter gelegenheid van de tentoonstelling in een kleine oplage heeft gemaakt.

Tijdens de opening zal een performance worden verzorgd door Perte Totale Operations, een vloeibaar collectief rond dichter Antoine Boute. De crew bestaat normaliter uit een wisselende samenstelling van muzikanten, eventuele gasten en Alexandra Crouwers (als vj). Deze keer zullen Mauro Pawlowski en JP de Gheest hem flankeren.

Alexandra Crouwers

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Diversen

www.alexandracrouwers.com

Video-installaties, (3D-)animaties, prints en tekeningen.

Alexandra Crouwers (gast)doceerde en gaf workshops op het AKV St. Joost, Den Bosch, de MAD Fac (Hasselt, B), Be-Part (Waregem, B), FLACC (Genk, B) en de academie Waasmunster (B). Zij was lid en voorzitter van de commissie Beeldende Kunst aan het BKKC, Tilburg. Beurzen, o.a.: startstipendia Fonds BKVB, basisbeurzen Fonds BKVB, ontwikkelingsbeurzen Vlaamse Gemeenschap.

Stelde tentoon in o.a. SMAK en MSK, Gent, De Brakke Grond, Torrance Art Museum (USA), galeries LhGWR (Den Haag) en Base-Alpha (Antwerpen). Beurzen: Art Brussels, Art Amsterdam.

Crouwers maakt voornamelijk monumentale en hypnotische videoinstallaties.

Openingstijden

Op afspraak - voor advies of artistieke noodgevallen.

Contact


Alexandra Crouwers
Heesakkerweg 16
5721KP Asten-Heusden
Nederland
Tel: +32494287503

www.alexandracrouwers.com
495 dagen geleden bijgewerkt

Alexandra Crouwers Asten-Heusden
Alexandra Crouwers Asten-Heusden (2)

Setup 2 vertical HD video/animationloops, 2013

Stuur een bericht naar "Alexandra Crouwers"