Jan Huttinga

Meer...
Expositie is afgelopen

Hardtslag

Tentoonstelling 09-06-2013 t/m 30-06-2013 > Nieuwolda
Jan Huttinga Hardtslag

Aanstaande 9 juni openen we de 2e Hardtslag expositie in het kader van De Salon in Kunstpodium De Leegte in Nieuwolda. De eerste stond gedurende februari en maart in het WattenmeerBesucherZentrum in Wilhemshaven en werd heel goed bezocht, er was veel belangstelling voor zowel de ondernemers als de kunstenaars.

Op 9 juni geven we een korte uitleg over Hardtslag als project, een lezing over het verband tussen cultuur en vitaliteit, en we openen aansluitend de expositie met de kunstwerken die naar aanleiding van Hardtslag Hoogeland zijn ontstaan.

De Salon is een aktiviteit van Kunstpodium de Leegte. Telkens staat er een bepaald thema centraal en wordt er van gedachten gewisseld met een breed en gevarieerd publiek. Deze keer is dat Hardtslag en het verband tussen cultuur en vitaliteit.

Jan Huttinga

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

“Mijn schilderijen bekijk je met vrijheid.Vaak heb ik een titel voor een werk. De beschouwer mag zelf bepalen wat hij ziet. Als ik een werk een titel zou meegeven, beperk ik de fantasie van de kijker.
Iedereen ziet wat hij wil zien.
Mijn inspiratie komt uit gedichten die ik schrijf, uit vreemde invallen, dromen, beelden, schetsen en krabbels die ik maak.
Uit deze mengeling ontstaat mijn werk. Meestal zijn de doeken 50x70 cm.Het dagelijkse vervreemd tot absurditeiten.
Ik beperk me tot de primaire kleuren, aangevuld met zwart en wit.”

Jan Huttinga Appingedam

Stuur een bericht naar "Jan Huttinga"