Gijs Pape

Expositie is afgelopen

Vorm #2

Tentoonstelling 21-10-2011 t/m 30-10-2011 > Utrecht
Gijs Pape Vorm #2

Gijs Pape en Teun Kuipers

Teun Kuipers en Gijs Pape
Abstracte schilderijen en sculpturen
Van 21 t/m 30 oktober 2011, Opening op zaterdag 22 oktober om 16:00 uur.

Kunsthuis Verse Vis
Minrebroederstraat 8, Utrecht

www.gijspape.com

Gijs Pape en Teun Kuipers kennen elkaar vanuit het collectief Stichting PEK in Eindhoven. Binnen dit collectief zijn zij de abstracte kunstenaars. Zij hebben al één keer eerder samen geëxposeerd met de expositie Vorm in Galerij de Kort in Bladel. Deze samenwerking was voor beiden kunstenaars zo’n succes dat ze besloten om nogmaals hun werk samen te tonen in de expositie Vorm #2 in de ruimte van Verse Vis te Utrecht.

Pape en Kuipers delen met hun werk hun liefde en voorkeur voor abstracte kunst. Beide kunstenaars maken voor hun werk gebruik van bestaande vormen. Waar het werk van Pape zijn oorsprong vindt in de architectuur vertrekt Kuipers vanuit letterlijk op straat gevonden vormen. De werken van beide kunstenaars hebben een sterk grafisch karakter. Sinds de expositie Vorm heeft het werk van zowel Pape als dat van Kuipers een ontwikkeling doorgemaakt. Met name Pape bewandelt met zijn recente werken duidelijk ook nieuwe paden. In zijn meest recente werk combineert hij de strakke geometrische vormen die we van hem gewend zijn, met de schetsmatige kwaliteiten van krijt, potlood en andere teken materialen. Hierdoor ontstaat een nieuw contrast, niet alleen de vorm of het perspectief, maar ook het verschil in materiaal zorgt voor een spanning in het platte vlak. Door deze nieuwe gelaagdheid wordt het werk nog ruimtelijker en ontstaat er meer ruimte voor de toeschouwer.

Kuipers zijn werk is de laatste jaren vooral minimaler te worden. Hij is zich meer bewust van het poëtische karakter van zijn werk en naast het belang van het maken van wat hij noemt ‘juiste composities’ is het verkrijgen van een bepaalde leesbaarheid voor hem erg belangrijk geworden.

Gijs Pape

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Het werk van Pape vindt zijn oorsprong in de architectuur en hebben een sterk grafisch karakter. Pape bewandelt met zijn recente werken duidelijk ook nieuwe paden. In zijn meest recente werk combineert hij de strakke geometrische vormen die we van hem gewend zijn, met de schetsmatige kwaliteiten van krijt, potlood en andere teken materialen. Hierdoor ontstaat een nieuw contrast, niet alleen de vorm of het perspectief, maar ook het verschil in materiaal zorgt voor een spanning in het platte vlak. Door deze nieuwe gelaagdheid wordt het werk nog ruimtelijker en ontstaat er meer ruimte voor de toeschouwer.

Openingstijden

op afspraak

Contact


Gijs Pape
Vlampijpstraat 50
3534 AR Utrecht
Nederland
Tel: 0628347602

www.gijspape.com
393 dagen geleden bijgewerkt

Gijs Pape Utrecht
Gijs Pape Utrecht (2)
Gijs Pape Utrecht (3)
Gijs Pape Utrecht (4)

Stuur een bericht naar "Gijs Pape"