Atelier-Oosterbosch

Meer...
Expositie is afgelopen

Johanna de Schipper

Tentoonstelling 27-09-2018 t/m 27-12-2018 > Amsterdam
Atelier-Oosterbosch Johanna de Schipper
Atelier-Oosterbosch Johanna de Schipper (2)

JOHANNA DE SCHIPPER (36) is na de RIETVELD ACADEMIE geselecteerd deel te nemen aan het prestigieuze residentie programma van DE ATELIERS (2006).
Sindsdien heeft zij zichzelf ontwikkeld als collage artiest, performer en curator.
In de afgelopen tien jaar was Johanna betrokken bij verschillende projecten voor tentoonstellingen, zoals SMBA museum nacht, THE BOOKSTORE PROJECT, Punt WG, 
Art Capital en LOCKBOX.
Tijdens haar expositie is er ook een workshop te boeken met Johanna.
Johanna de Schipper exposeert bij Galerie Oosterbosch in de Amsterdamse Jordaan.
In het werk dat Johanna merendeels speciaal voor deze expositie maakte, gaat het over opstijgen, loslaten en vliegen. Ruimte creëren voor het onbekende en tegelijkertijd terugblikken op wat is geweest. Een mix van nostalgische beeldfragmenten verwerkt in papieren collages. Johanna gebruikte verschillende technieken en pakte daarbij ook terug op oudere werkvormen zoals het gebruik van ready mades en geschilderde objecten.

Johanna de Schipper, 1982 is na de Rietveld Academie geselecteerd deel te nemen aan het prestigieuze residentie programma van De Ateliers (2006). Sindsdien heeft zij zichzelf ontwikkeld als collage artiest, performer en curator.
In de afgelopen tien jaar was Johanna betrokken bij verschillende projecten voor tentoonstellingen, zoals SMBA museum nacht, THE BOOKSTORE PROJECT RUIMTE, Punt WG, Art Capital en LOCKBOX.

Johanna gebruikt gevonden voorwerpen en oude foto's om nieuw werk te componeren. De aard van het werk is heel persoonlijk en afbeeldingen komen vaak rechtstreeks uit het leven van de kunstenaar of vertegenwoordigen bepaalde kwesties of personages. De persoonlijke thema's worden over het algemeen gemengd met meer hedendaagse thema's zoals massamedia en feminisme. De jaren 60 en 70 zijn ook een belangrijke inspiratiebron. Haar werk ademt een gevoel van nostalgie uit.

Atelier-Oosterbosch

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Tekeningen
  • Textiel
  • Diversen

Sinds 2011 toont Anita van Oosterbosch mixed media, abstracte kunst en collages in haar galerie aan de rand van de Jordaan, tussen de Brouwersgracht en de Haarlemmerdijk in.

Onze stijl is te omschrijven als vintage, ambachtelijk met een twist waarin herkenbare gedachten en herinneringen zijn opgeborgen.
Het aanbod is origineel en betaalbaar.

Met de tafels zo in het midden en prachtig bovenlicht raak je vanzelf geïnspireerd.
De galerie kan tot 18 personen gereserveerd worden voor trainingen, lezingen en bijeenkomsten.

Openingstijden

Het atelier is iedere dag vanaf 8.00 - 20.00 uur te boeken voor diverse bijeenkomsten.
De galerie kan op afspraak worden bezocht.
Aankondiging van expositie, zie agenda.

Atelier-Oosterbosch Amsterdam

Stuur een bericht naar "Atelier-Oosterbosch"