Marko Klomp

Meer...
Expositie is afgelopen

Cantima

Tentoonstelling 05-10-2018 t/m 27-10-2018 > Den Haag

Marcello’s Art Factory and Rock Gallery
Koningin Emmakade 148
2518 JK Den Haag
Telefoon Factory (+31) 70 363 4047
Marcello’s mobiel (+31) 641 266 707
www.marcellos.nl

Opening op zondag 7 oktober om 14:00

In de maand oktober is een expositie met een nieuwe serie schilderijen van schilder en dichter Marko Klomp te zien. Er is voor de bezoeker ook zeker veel te beluisteren. Het project ‘Cantima’ (woordspeling van (Cantus (lied) en Imago (beeld).) dwingt de bezoeker actief aan de expositie deel te nemen door het schilderij te bekijken en tegelijkertijd het corresponderende lied te beluisteren. Deze kruisbestuiving geeft een extra dimensie aan het beleven van de expositie. Muziek en beeldende kunst, in discipline zeer verschillend, maar door de gewaarwording van beide ontstaat op het zelfde moment een eenheid die een nieuw soort gevoelswereld oproept.
Akoestiek, melodie en teksten staan tegenover kleur, vorm en narratieve beeldvorming.

De gekozen muziek vormde een essentiële bijdrage aan het ontstaan van een schilderij. Tijdens het schilderproces was de gekozen muziek regelmatig te horen, en doolde rond in het hoofd van de kunstenaar. Verschillende soorten muziek zijn ‘gevisualiseerd’. Van klassiek tot hip-hop. De meeste zijn voor iedereen herkenbare muziekstukken, waardoor de tentoonstelling op eigen gevoelens en ervaringen relateerbaar is. Vanwege de muzikale identiteit is Marcello’s Art Factory and Rock gallery de ideale plek voor het tijdelijk huisvesten van dit bijzondere project.
Meerdere keren heeft Marko in het verleden dezelfde formule gebruikt. Hij heeft bijvoorbeeld exposities gehad waarbij zijn schilderijen samen met bijpassende poëzie werden geexposeerd. Later heeft hij ook literatuur weten te betrekken bij zijn schilderijkunst, uitmondend in een serie schilderijen getiteld ‘De laatste dagen van Eline Vere’. Een vrije vertaling naar aanleiding van het boek ‘Eline Vere’ van L. Couperus.

Marko is afgestudeerd van de academie v. beeldende kunsten St. Joost. te Breda.
Marko heeft twee keer meegedaan aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ van omroep MAX. Een maal maakte hij het winnende portret van Jeroen Krabbé (2012) en een tweede keer nam hij deel aan de bijzondere allerlaatste aflevering van het programma, met als hoofdpersoon de presentatrice zelf, Hanneke Groenteman (2015).
Ook was Marko in te zien als gastkunstenaar in het tv-programma ‘Krabbé zoekt van Gogh’ (2015, afl.2)
In 2017 was Marko naast Jeroen Krabbé en Charles Esche (directeur v. Abbe museum) jurylid voor de landelijke kunstwedstrijd “Picasso”, n.a.v. de televisieserie ‘Krabbe zoekt Picasso’.
In 2010 debuteerde Marko met zijn grimmige dichtbundel ‘Spalken van de levenslijn’.

Tot slot: Vergeet niet uw telefoon/ tablet (met QR-code-scanner)

Marko Klomp

  • Schilderkunst

Marko Klomp is schilder en dichter.
Marko Klomp is afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost te Breda(1998) en is kunstenaarslid van de Pulchri-studio te Den Haag.
Het gebruik van een onscherpe focus is kenmerkend voor zijn schilderijen. In 2010 debuteerde hij met zijn grimmige gedichtenbundel ‘Spalken van de levenslijn’ uitgegeven door ‘De Witte Uitgeverij’.

Marko Klomp Den Haag

From the series of 'Cantima'. Paintings inspired by music.

'White Rabbit' by Jefferson Airplane

Marko Klomp Den Haag (2)

Marko Klomp (schilder. dichter)

Marko Klomp Den Haag (3)

From the series of 'Cantima'. Paintings inspired by music
'Con onor muore' by G. Puccini from 'Madama Butterfly'

Marko Klomp Den Haag (4)

2016 Desert 1
Marko Klomp

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Marko Klomp"