Witte de With | Center for Contemporary Art

Meer...
Expositie is afgelopen

The Woorld Turned Inside Out

Tentoonstelling 25-05-2013 t/m 18-08-2013 > Rotterdam
Witte de With | Center for Contemporary Art The Woorld Turned Inside Out

Hebben het verdwijnen van religieuze en mystieke verhalen en de impasse van het moderne rationalisme een wereld zonder verwondering tot gevolg? Of toch niet? Kennis volgt immers nooit rechte lijnen.

Met onverwachte kaarten en kennisbronnen als vertrekpunt en premoderne ijkpunten als kompas, jaagt Witte de With de ontwikkeling van artistieke praktijken aan in samenwerking met een groep internationale kunstenaars en denkers. Zij proberen historische verhalen, die door traditionele onderwijsmodellen in stand gehouden worden, te ontmaskeren door dwarsverbanden te maken door verschillende onderzoeksterreinen heen. Deze studies zetten nieuwe sporen van onderzoek in gang, gevoed door nieuwsgierigheid en speculatie.

Op 25 mei 2013 begint The World Turned Inside Out met een dynamische reeks van zeven evenementen in Witte de With, georkestreerd door de deelnemers en hun gasten uit de wereld van kunst en wetenschap. In de herfst van 2013 breiden de onderzoekslijnen zich uit over de tentoonstellingen, de projecten en de onderwijs- en online-activiteiten van Witte de With, culminerend in de oprichting van een netwerk van samenwerkende organisaties, zowel binnen Rotterdam als ver daar buiten.

Witte de With | Center for Contemporary Art

Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties. Haar positie in het culturele veld is uniek. Witte de With is een alternatief voor de meer traditionele musea voor moderne en hedendaagse kunst, kunstenaarsinitiatieven en commerciële galeries. Het dynamische team van Witte de With, Center for Contemporary Art stelt de instelling in staat om actueel, innovatief, experimenteel en flexibel te zijn. De instelling fungeert als springplank naar een professionele carrière voor menig beginnend curator, criticus, wetenschapper en educator. Al meer dan 20 jaar is Witte de With één van 's werelds meest invloedrijke en gerenommeerde tentoonstellingshuizen waar plaats is voor vernieuwing en kwaliteit.
Het is belangrijk voor Witte de With om samen te werken in de stad en op nationaal en internationaal niveau. Want samenwerking vergroot kennis, middelen, slagkracht en distributiemogelijkheden en stimuleert inspiratie en innovatie.
Door de samenwerking aan te gaan met jonge en gevestigde makers, curatoren, kunstwetenschappers en het publiek heeft Witte de With een belangrijk – nog steeds groeiend – nationaal en internationaal netwerk om zich heen verzameld, dat het instituut en het programma volgt, ondersteunt en voedt. We zijn er trots op dat het werk van vele inmiddels vermaarde hedendaagse kunstenaars bij Witte de With is getoond.
Inbreng van het publiek en gezamenlijke reflectie vormen het hart van de programma’s. Door middel van educatieve projecten en publieksevenementen wordt een breed en divers publiek bereikt en betrokken. Bovendien wordt binnen deze programma’s veelal samengewerkt met kunstenaars en andere professionals. De afstand tussen publiek en makers is dan ook klein.

Openingstijden

Openingstijden
dinsdag t/m zondag, 11.00 - 18.00 uur
Gesloten op maandagen en gedurende installatieperioden
Toegangsprijzen
€ 6,00 Witte de With
€ 3,00 korting: < 18 jaar / studenten / CJP / 65+ / groepen (min. 10)
Gratis: < 12 jaar / CKV / Rotterdampas
MJK is geldig

Rondleidingen:
Meer informatie en reserveren via e-mail education@wdw.nl of telefonisch 010 4110144.

Onderwijs:
Meer informatie via: education@wdw.nl of telefonisch via: 010 4110144

Contact


Witte de With | Center for Contemporary Art
Witte de withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010-4110144

www.wdw.nl
3 dagen geleden bijgewerkt

Witte de With | Center for Contemporary Art Rotterdam

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Witte de With | Center for Contemporary Art"