hoofdmenu
volgende Museum in Rotterdam
favorietenVerwijder uit favorieten
8 (8)

Witte de With | Center for Contemporary Art

Expositie is afgelopen

The Temtation of AA Bronson

Tentoonstelling 05-09-2013 t/m 05-01-2013 > Rotterdam
Witte de With | Center for Contemporary Art The Temtation of AA Bronson

Witte de With presenteert met trots The Temptation of AA Bronson van de invloedrijke kunstenaar, curator, educator, sjamaan en healer AA Bronson.

AA Bronson (geb. 1946, Vancouver) is zowel kunstenaar als curator in dit hybride project dat zijn recente solowerk bijeenbrengt met zijn samenwerkingen met een jongere generatie kunstenaars en werk van vrienden. Daarnaast zijn twee door hem gecureerde projecten als tentoonstelling in de tentoonstelling opgenomen: Queer Zines, met meer dan 100 ‘queer zines’ vanaf het punktijdperk tot heden en Ancestors, een persoonlijk archief van boeken, edities en parafernalia die gezamenlijk een fragmentarische en associatieve fundering van het hele project vormen.

Witte de With | Center for Contemporary Art

Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties. Haar positie in het culturele veld is uniek. Witte de With is een alternatief voor de meer traditionele musea voor moderne en hedendaagse kunst, kunstenaarsinitiatieven en commerciële galeries. Het dynamische team van Witte de With, Center for Contemporary Art stelt de instelling in staat om actueel, innovatief, experimenteel en flexibel te zijn. De instelling fungeert als springplank naar een professionele carrière voor menig beginnend curator, criticus, wetenschapper en educator. Al meer dan 20 jaar is Witte de With één van 's werelds meest invloedrijke en gerenommeerde tentoonstellingshuizen waar plaats is voor vernieuwing en kwaliteit.
Het is belangrijk voor Witte de With om samen te werken in de stad en op nationaal en internationaal niveau. Want samenwerking vergroot kennis, middelen, slagkracht en distributiemogelijkheden en stimuleert inspiratie en innovatie.
Door de samenwerking aan te gaan met jonge en gevestigde makers, curatoren, kunstwetenschappers en het publiek heeft Witte de With een belangrijk – nog steeds groeiend – nationaal en internationaal netwerk om zich heen verzameld, dat het instituut en het programma volgt, ondersteunt en voedt. We zijn er trots op dat het werk van vele inmiddels vermaarde hedendaagse kunstenaars bij Witte de With is getoond.
Inbreng van het publiek en gezamenlijke reflectie vormen het hart van de programma’s. Door middel van educatieve projecten en publieksevenementen wordt een breed en divers publiek bereikt en betrokken. Bovendien wordt binnen deze programma’s veelal samengewerkt met kunstenaars en andere professionals. De afstand tussen publiek en makers is dan ook klein.

Openingstijden

Openingstijden
dinsdag t/m zondag, 11.00 - 18.00 uur
Gesloten op maandagen en gedurende installatieperioden
Toegangsprijzen
€ 6,00 Witte de With
€ 3,00 korting: < 18 jaar / studenten / CJP / 65+ / groepen (min. 10)
Gratis: < 12 jaar / CKV / Rotterdampas
MJK is geldig

Rondleidingen:
Meer informatie en reserveren via e-mail education@wdw.nl of telefonisch 010 4110144.

Onderwijs:
Meer informatie via: education@wdw.nl of telefonisch via: 010 4110144

Witte de With | Center for Contemporary Art
Witte de withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010-4110144

www.wdw.nl

Witte de With | Center for Contemporary Art Rotterdam

Twitter berichten


33 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Witte de With | Center for Contemporary Art"