Witte de With | Center for Contemporary Art

Meer...
Expositie is afgelopen

Wendelien van Oldenborgh, Cinema Olanda: Platform

Tentoonstelling 17-06-2017 t/m 29-08-2017 > Rotterdam
Witte de With | Center for Contemporary Art Wendelien van Oldenborgh, Cinema Olanda: Platform

Wendelien van Oldenborgh, still: 'Prologue: Squat / Anti-Squat' (2016). Courtesy de kunstenaar en Galerie Wilfried Lentz, Rotterdam.

Witte de With verandert in een flexibel platform voor groepen en personen die een inspiratiebron vormden voor Cinema Olanda, de presentatie van kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter in het Nederlandse paviljoen op de 57ste Biënnale van Venetië (2017). De wisselende presentaties en zes weken publiek programma worden mede-samengesteld door: Quinsy Gario (kunstenaar, dichter), Charl Landvreugd (kunstenaar, curator, schrijver), Patricia Pisters en Esther Peeren (ASCA, Universiteit van Amsterdam), New Urban Collective (Jessica de Abreu, Mitchell Esajas), en de University of Colour (Katayoun Arian, Louise Autar, Max de Ploeg).

Programma:
Opening Weekend (16 t/m 18 juni); lezingen en performances
Week 1 (19 t/m 25 juni); ‘The Black Archives on Tour: verborgen verhalen van zwart verzet in Nederland’, New Urban Collective
Week 2 (26 juni t/m 2 juli); ‘Roet in het eten’, Quinsy Gario
Week 3 (3 t/m 9 juli): ‘Black Film Matters’, ASCA
Week 4 (10 t/m 16 juli): Dekoloniale Opties: De toekomst van het dekoloniseren samen met de University of Colour’, The University of Colour
Week 5 (17 t/m 23 juli): ‘Holland Mijn Mars’, Charl Landvreugd

De tentoonstelling omvat ook eerdere films van Van Oldenborgh, waaronder The Basis for a Song (2005), Maurits Script (2006), Instruction (2009) en Supposing I love you. And you also love me (2011). Op verschillende manieren onderzoeken deze films de botsingen, confrontaties en geschiedenissen van getolereerde vormen van sociale controle, zoals kolonialisme, nationalisme, en interpersoonlijke verhoudingen tussen diegenen die deze kwesties proberen te duiden en zij die ze bevechten.

Witte de With | Center for Contemporary Art

Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties. Haar positie in het culturele veld is uniek. Witte de With is een alternatief voor de meer traditionele musea voor moderne en hedendaagse kunst, kunstenaarsinitiatieven en commerciële galeries. Het dynamische team van Witte de With, Center for Contemporary Art stelt de instelling in staat om actueel, innovatief, experimenteel en flexibel te zijn. De instelling fungeert als springplank naar een professionele carrière voor menig beginnend curator, criticus, wetenschapper en educator. Al meer dan 20 jaar is Witte de With één van 's werelds meest invloedrijke en gerenommeerde tentoonstellingshuizen waar plaats is voor vernieuwing en kwaliteit.
Het is belangrijk voor Witte de With om samen te werken in de stad en op nationaal en internationaal niveau. Want samenwerking vergroot kennis, middelen, slagkracht en distributiemogelijkheden en stimuleert inspiratie en innovatie.
Door de samenwerking aan te gaan met jonge en gevestigde makers, curatoren, kunstwetenschappers en het publiek heeft Witte de With een belangrijk – nog steeds groeiend – nationaal en internationaal netwerk om zich heen verzameld, dat het instituut en het programma volgt, ondersteunt en voedt. We zijn er trots op dat het werk van vele inmiddels vermaarde hedendaagse kunstenaars bij Witte de With is getoond.
Inbreng van het publiek en gezamenlijke reflectie vormen het hart van de programma’s. Door middel van educatieve projecten en publieksevenementen wordt een breed en divers publiek bereikt en betrokken. Bovendien wordt binnen deze programma’s veelal samengewerkt met kunstenaars en andere professionals. De afstand tussen publiek en makers is dan ook klein.

Openingstijden

Openingstijden
dinsdag t/m zondag, 11.00 - 18.00 uur
Gesloten op maandagen en gedurende installatieperioden
Toegangsprijzen
€ 6,00 Witte de With
€ 3,00 korting: < 18 jaar / studenten / CJP / 65+ / groepen (min. 10)
Gratis: < 12 jaar / CKV / Rotterdampas
MJK is geldig

Rondleidingen:
Meer informatie en reserveren via e-mail education@wdw.nl of telefonisch 010 4110144.

Onderwijs:
Meer informatie via: education@wdw.nl of telefonisch via: 010 4110144

Contact


Witte de With | Center for Contemporary Art
Witte de withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010-4110144

www.wdw.nl
4 dagen geleden bijgewerkt

Witte de With | Center for Contemporary Art Rotterdam

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Witte de With | Center for Contemporary Art"