Witte de With | Center for Contemporary Art

Meer...
Expositie is afgelopen

Goshka Macuga & Ahmet Ögüt, Ögüt - Macuga

Tentoonstelling 17-06-2017 t/m 31-12-2017 > Rotterdam
Witte de With | Center for Contemporary Art Goshka Macuga & Ahmet Ögüt, Ögüt - Macuga

Ahmet Ogüt, Where is Karl Marx? (2016). Installatie in Kleine Humboldt Gallery, Humboldt Universität, Berlin. Installatie met verwijderde buste van Karl Marx, pallets, stof van 25 jaar opslag, en een stembox.

Een tentoonstelling als gevolg van langdurige correspondentie tussen kunstenaars Goshka Macuga en Ahmet Ö?üt, vertrekkend vanuit de vrijgevige en speelse verkenning van elkaars praktijk. Uitgevoerd in twee delen, eerst onder leiding van Ahmet Ö?üt (17 juni t/m 20 augustus), daarna door Goshka Macuga (8 september t/m 31 december).

De tentoonstelling Ö?üt & Macuga vloeit voort uit het contact dat Witte de With directeur Defne Ayas tot stand heeft gebracht tussen Goshka Macuga en Ahmet Ö?üt. Deze twee prominente kritisch geëngageerde hedendaagse kunstenaars delen een artistieke interesse in politieke en historische contexten. Beiden brengen die tot uiting in onder meer performance, live events, sculptuur, film en installatie. Het samenbrengen van de kunstenaars binnen de tentoonstelling toont hun vergelijkbare referentiekaders, zoals een gedeelde belangstelling voor het werk van Albert Einstein, Karl Marx, activiste Angela Davis en hacktivist Aaron Schwartz. Het project toont hun pogingen om gezamenlijk te komen tot een manier om hun werkwijzen te duiden en reflecteert op hun investering in wat een basiswaarde voor de hedendaagse kunstwereld zou moeten zijn: wederzijds vertrouwen en een peer-to-peer kunstenaarsdialoog.

Witte de With | Center for Contemporary Art

Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties. Haar positie in het culturele veld is uniek. Witte de With is een alternatief voor de meer traditionele musea voor moderne en hedendaagse kunst, kunstenaarsinitiatieven en commerciële galeries. Het dynamische team van Witte de With, Center for Contemporary Art stelt de instelling in staat om actueel, innovatief, experimenteel en flexibel te zijn. De instelling fungeert als springplank naar een professionele carrière voor menig beginnend curator, criticus, wetenschapper en educator. Al meer dan 20 jaar is Witte de With één van 's werelds meest invloedrijke en gerenommeerde tentoonstellingshuizen waar plaats is voor vernieuwing en kwaliteit.
Het is belangrijk voor Witte de With om samen te werken in de stad en op nationaal en internationaal niveau. Want samenwerking vergroot kennis, middelen, slagkracht en distributiemogelijkheden en stimuleert inspiratie en innovatie.
Door de samenwerking aan te gaan met jonge en gevestigde makers, curatoren, kunstwetenschappers en het publiek heeft Witte de With een belangrijk – nog steeds groeiend – nationaal en internationaal netwerk om zich heen verzameld, dat het instituut en het programma volgt, ondersteunt en voedt. We zijn er trots op dat het werk van vele inmiddels vermaarde hedendaagse kunstenaars bij Witte de With is getoond.
Inbreng van het publiek en gezamenlijke reflectie vormen het hart van de programma’s. Door middel van educatieve projecten en publieksevenementen wordt een breed en divers publiek bereikt en betrokken. Bovendien wordt binnen deze programma’s veelal samengewerkt met kunstenaars en andere professionals. De afstand tussen publiek en makers is dan ook klein.

Openingstijden

Openingstijden
dinsdag t/m zondag, 11.00 - 18.00 uur
Gesloten op maandagen en gedurende installatieperioden
Toegangsprijzen
€ 6,00 Witte de With
€ 3,00 korting: < 18 jaar / studenten / CJP / 65+ / groepen (min. 10)
Gratis: < 12 jaar / CKV / Rotterdampas
MJK is geldig

Rondleidingen:
Meer informatie en reserveren via e-mail education@wdw.nl of telefonisch 010 4110144.

Onderwijs:
Meer informatie via: education@wdw.nl of telefonisch via: 010 4110144

Witte de With | Center for Contemporary Art Rotterdam

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Witte de With | Center for Contemporary Art"