hoofdmenu
volgende Museum in Rotterdam
favorietenVerwijder uit favorieten
8 (8)

Witte de With | Center for Contemporary Art

Expositie is afgelopen

Alexandre Singh "The Humans"

Tentoonstelling 26-04-2012 t/m 06-01-2012 > Rotterdam
Witte de With | Center for Contemporary Art Alexandre Singh The Humans

Sir Joseph Noel Paton, The Reconciliation of Oberon and Titania (1847), 76,20 x 122,60 cm, oil on canvas, National Gallery of Scotland, Edinburgh, UK

Witte de With | Center for Contemporary Art Alexandre Singh The Humans (2)

The artist at work in his studio. photography Bob Goedewaagen


Witte de With, Center for Contemporary Art presenteert de totstandkoming van de productie The Humans, een toneelstuk dat ‘de schepping van een nieuwe wereld’ nastreeft, van beeldend kunstenaar en schrijver Alexandre Singh. Het idee voor dit project, te volgen van 26 april tot 28 oktober 2012, ontstond uit een zeven jaar lange correspondentie tussen Alexandre Singh en Defne Ayas, de nieuwe directeur van Witte de With.

Witte de With | Center for Contemporary Art

Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties. Haar positie in het culturele veld is uniek. Witte de With is een alternatief voor de meer traditionele musea voor moderne en hedendaagse kunst, kunstenaarsinitiatieven en commerciële galeries. Het dynamische team van Witte de With, Center for Contemporary Art stelt de instelling in staat om actueel, innovatief, experimenteel en flexibel te zijn. De instelling fungeert als springplank naar een professionele carrière voor menig beginnend curator, criticus, wetenschapper en educator. Al meer dan 20 jaar is Witte de With één van 's werelds meest invloedrijke en gerenommeerde tentoonstellingshuizen waar plaats is voor vernieuwing en kwaliteit.
Het is belangrijk voor Witte de With om samen te werken in de stad en op nationaal en internationaal niveau. Want samenwerking vergroot kennis, middelen, slagkracht en distributiemogelijkheden en stimuleert inspiratie en innovatie.
Door de samenwerking aan te gaan met jonge en gevestigde makers, curatoren, kunstwetenschappers en het publiek heeft Witte de With een belangrijk – nog steeds groeiend – nationaal en internationaal netwerk om zich heen verzameld, dat het instituut en het programma volgt, ondersteunt en voedt. We zijn er trots op dat het werk van vele inmiddels vermaarde hedendaagse kunstenaars bij Witte de With is getoond.
Inbreng van het publiek en gezamenlijke reflectie vormen het hart van de programma’s. Door middel van educatieve projecten en publieksevenementen wordt een breed en divers publiek bereikt en betrokken. Bovendien wordt binnen deze programma’s veelal samengewerkt met kunstenaars en andere professionals. De afstand tussen publiek en makers is dan ook klein.

Openingstijden

Openingstijden
dinsdag t/m zondag, 11.00 - 18.00 uur
Gesloten op maandagen en gedurende installatieperioden
Toegangsprijzen
€ 6,00 Witte de With
€ 3,00 korting: < 18 jaar / studenten / CJP / 65+ / groepen (min. 10)
Gratis: < 12 jaar / CKV / Rotterdampas
MJK is geldig

Rondleidingen:
Meer informatie en reserveren via e-mail education@wdw.nl of telefonisch 010 4110144.

Onderwijs:
Meer informatie via: education@wdw.nl of telefonisch via: 010 4110144

Witte de With | Center for Contemporary Art
Witte de withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010-4110144

www.wdw.nl

Witte de With | Center for Contemporary Art Rotterdam

Twitter berichten


31 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Witte de With | Center for Contemporary Art"