favorietenVerwijder uit favorieten

wilfriesenautonomefotografie

Expositie is afgelopen

Bestemming onbekend

Tentoonstelling 19-06-2012 t/m 07-07-2012 > Nijmegen
wilfriesenautonomefotografie Bestemming onbekend
wilfriesenautonomefotografie Bestemming onbekend (2)

Kunst zoekt kunst.

Op dinsdag 19 juni is de expositie 'Bestemming onbekend' gestart in het winkelcentrum Galgenveld te Nijmegen. Drie kunstenaars (Jan van Oort, schilderijen; Gijs van Lanen, objecten van hout en metaal, Wil Friesen, fotowerken) zijn erin geslaagd om op een integere manier een samenwerking tot stand te brengen tussen hun kunstwerken en de kale betonnen ruimte van twee nog leegstaande winkelpanden in het winkelcentrum Galgenveld. Ondanks de verschillende disciplines waarin de kunstenaars werken is er is mooie, homogene tentoonstelling samengesteld waarbij de kunstwerken zich op een verrassende manier manifesteren in de hardheid van de betonnen omgeving.

Maar voor de drie kunstenaars is de expositie nog niet af!
Het idee is om, startende vanuit hun werken, een expositie te organiseren die zichzelf (deels) blijft vernieuwen. De vernieuwing moet op een organische manier plaats vinden. Dat betekent dat de aangeboden werken een vanzelfsprekende verbinding of samenhang moeten hebben met de werken die er al hangen. Op die manier hopen de drie initiatief nemende kunstenaars een natuurlijke verandering te realiseren in samenstelling en inrichting van de expositie. Kunst zoekt kunst! Kunstenaars ontmoeten kunstenaars! Waar het initiatief toe zal leiden weten de drie kunstenaars niet. Vandaar de titel: 'Bestemming onbekend'.

Professionele kunstenaars uit Nijmegen en omgeving worden uitgenodigd om werken in te leveren die mogelijk opgenomen kunnen worden in de expositie. De expositie wordt op zaterdag 7 juli afgesloten. Op zondag 1 juli is er een speciale openstelling waarbij iedereen welkom is die is geïnteresseerd in kunst en muziek.

Expositieduur: 19 juni t/m 7 juli
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.
Locatie: Winkelcentrum Galgenveld, Molukkenstraat 17-19, Nijmegen.

wilfriesenautonomefotografie

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie

Wil Friesen houdt zich in zijn werken bezig met twee grote thema's: het landschap en het vrouwschap. Deze thema's hebben op het eerste oog niet veel met elkaar te maken maar voor Friesen zit de verbinding in het feit dat beide onderwerpen diepe geheimen verbergen.
Via de fotografie en vooral door de manier waarop hij het medium gebruikt probeert hij beetje bij beetje tot de geheimen door te dringen.
Fotografie is altijd een weergave van een realiteit. Ook Wil Friesen gaat uit van een werkelijkheid. Maar de beelden die Friesen vervolgens met (analoge) fotografische processen laat ontstaan lijken zich meer en meer te willen vervreemden van wat ze oorspronkelijk waren.
Zie ook zijn vanaf december 2011 geopende weblog (http://wilfriesen.blogspot.com/).

Openingstijden

Geïnteresseerd?
Wilt u werk van Wil Friesen exposeren of in stock nemen?
Of wilt u meer weten over koop of huur?
Bel (0478 631746) of mail (info@wilfriesen.nl) voor vrijblijvende informatie.

Contact


wilfriesenautonomefotografie
Staaiweg 5
5821 AM Vierlingsbeek
Nederland
Tel: 0478 631746

www.wilfriesen.nl
1614 dagen geleden bijgewerkt

wilfriesenautonomefotografie Vierlingsbeek
wilfriesenautonomefotografie Vierlingsbeek (2)

Stuur een bericht naar "wilfriesenautonomefotografie"