favorietenVerwijder uit favorieten

wilfriesenautonomefotografie

Expositie is afgelopen

Het landschap voorbij...

Tentoonstelling 02-11-2013 t/m 01-12-2013 > Vierlingsbeek
wilfriesenautonomefotografie Het landschap voorbij...

Wil Friesen maakt overwegend landschappen. Zijn landschappen zijn nooit een allegorie op de schoonheid van de natuur. Altijd vertonen de fotowerken imperfecties. Gebreken die volgens hem bijdragen aan de sfeer die hij in de werken wil leggen. Zijn werken zijn gelaagd. De over elkaar liggende lagen lijken duidelijk te willen maken dat de landschappen meer zijn dan ze laten zien. Ze verbergen geheimen. Door de gelaagdheid van zijn werken, door de
bewust toegelaten imperfecties, door de teruggehouden kleuren, weet hij een sfeer in zijn landschappen te leggen die de toeschouwer doet vermoeden dat er meer aan de hand is. Het landschap laat zich in de beelden van Friesen vanuit een andere dimensie zien.

Wil Friesen is eigenlijk geen fotograaf. Hoewel zijn werken niet kunnen worden gemaakt zonder de (analoge) fotografische middelen wil hij zichzelf geen fotograaf noemen. Liever zegt hij dat hij voor het maken van zijn werken het medium fotografie gebruikt. De inmiddels
bijna antieke fotografische middelen – analoge camera’s, films, fotopapier, chemicaliën - gebruikt hij op een geheel eigen manier. Tijdens het proces wordt alles toegelaten, mits het bijdraagt aan de sfeer die hij in zijn beelden wil leggen. Het afwijken van het voorgeschreven analoge fotografische proces schept voor hem de juiste omstandigheden om zijn werken te maken. Tijdens het fotografische proces wordt het toeval opgezocht en toegelaten. Niet
voor niets noemt hij het toeval zijn partner in beeldvorming.

Naast zijn fotografische onderzoek maakt Wil Friesen ook installaties. Tijdens de expositie zal hij op de zaterdagen werken aan een object uit zijn project ‘Masculinum/femininum’. Dit project, dat nog steeds wordt uitgebreid met nieuwe objecten, heeft hij meerdere keren, in een steeds andere opstelling geëxposeerd.
Het is de bedoeling om de expositie af te ronden met een nieuw object uit dit project.

De expositie is geopend van 2 november tot en met 1 december en kan worden bezocht op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Op zondagmiddag 17 november zullen de muzikanten Bart Jacobs en Roelof van Wijngaarden vrije muzikale interpretaties laten horen waarbij ze zich laten inspireren door de sfeer van de expositieruimte en de werken van Wil Friesen.

galerie ‘Notre Dame Des Arts’
Rijksstraatweg 37
6574 AC Ubbergen.

wilfriesenautonomefotografie

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie

Wil Friesen houdt zich in zijn werken bezig met twee grote thema's: het landschap en het vrouwschap. Deze thema's hebben op het eerste oog niet veel met elkaar te maken maar voor Friesen zit de verbinding in het feit dat beide onderwerpen diepe geheimen verbergen.
Via de fotografie en vooral door de manier waarop hij het medium gebruikt probeert hij beetje bij beetje tot de geheimen door te dringen.
Fotografie is altijd een weergave van een realiteit. Ook Wil Friesen gaat uit van een werkelijkheid. Maar de beelden die Friesen vervolgens met (analoge) fotografische processen laat ontstaan lijken zich meer en meer te willen vervreemden van wat ze oorspronkelijk waren.
Zie ook zijn vanaf december 2011 geopende weblog (http://wilfriesen.blogspot.com/).

Openingstijden

Geïnteresseerd?
Wilt u werk van Wil Friesen exposeren of in stock nemen?
Of wilt u meer weten over koop of huur?
Bel (0478 631746) of mail (info@wilfriesen.nl) voor vrijblijvende informatie.

Contact


wilfriesenautonomefotografie
Staaiweg 5
5821 AM Vierlingsbeek
Nederland
Tel: 0478 631746

www.wilfriesen.nl
1560 dagen geleden bijgewerkt

wilfriesenautonomefotografie Vierlingsbeek
wilfriesenautonomefotografie Vierlingsbeek (2)

Stuur een bericht naar "wilfriesenautonomefotografie"