favorietenVerwijder uit favorieten

Art Gallery O-68

Meer...
Expositie is afgelopen

Found Visions / Unveiling Nature

Tentoonstelling 02-06-2013 t/m 30-06-2013 > Velp
Art Gallery O-68 Found Visions / Unveiling Nature

O-68 Beverly Brodsky: Primordial Landscape, Acryl op canvas

Art Gallery O-68 Found Visions / Unveiling Nature (2)

O-68 Annette Haeberling, Metamorphosis, gemengde techniek

Art Gallery O-68 exposeert olieverfschilderijen van de Amerikaanse Beverly Brodsky en werken met gemengde technieken van de Zwitserse Annette Haeberling uit Amsterdam. Opening expositie op 2 juni, 15 tot 17 uur, in aanwezigheid van beide kunstenaars.

De internationaal bekende Beverly Brodsky woont en werkt in de stad, hartje New York, maar haar werken zijn choreografieën van unieke fysische vormen uit de natuur. Zij visualiseert een dynamisch universum. Als ze de verf strijkt op het doek ondergaat ze hoe de natuur de korst van de aarde waarop wij leven structureert, en hoe die hete kern daar binnenin vorm kreeg. Wat we op het canvas zien zijn vulkanische erupties, wolken gevuld met partikels, gefossiliseerde organismen, uitgegraven beelden van een landschap, een blad, een vogel, een vis. Op haar dagelijkse wandeling langs de Hudson rivier, waar haar atelier op uitkijkt, wordt ze geraakt door te zien hoe de natuur evolueert en zich herstelt, speciaal na de aanslagen van 11 september 2001. Inderdaad:
"Brodsky's large, brightly hued canvases engage viewers on a visceral level, directing them to the artist's intuitive world." -- William Stover, Curator at The Museum of Fine Arts, Boston and Sotheby's connection with NYFA, 2001 (Catalog). Brodsky is professor ‘painting/color theory’ aan de New School University, New York.

De Zwitserse Annette Haeberling is geboren in 1979 in Lausanne en woont in Amsterdam, waar zij een atelier heeft. Zij rondde haar opleiding af in 2006 aan HES Visual Arts and new media, and HTA History-Theory of Art, Ecole Superieure des Beaux Arts, Genève, Zwitserland. Annette vraagt zich af wat het vandaag de dag betekent om kunstenaar te zijn. Zij komt tot de volgende conclusie:
“.observing the transformation constantly happening in our society and transposing it in an artistic language with a humble intention of being one more link of the chain and give an evidence of our time.”
En dat komt tot uiting in haar werk, dat abstract is en waarvoor zij verschillende technieken gebruikt. Ze is gefascineerd door technieken. Ze werkt ook met video en muziek. Voor haar schilderijen gebruikt ze droge pigmenten, acryl-emulsies en collages. Zo maakt zij een fantasiewereld refererend aan de wereld om haar heen, de emotionele gedachtewereld en vooral ook de esthetiek van de natuur. In Mei heeft zij ook een solo-tentoonstelling in Spanje getiteld: “Uber die Natur”.

Art Gallery O-68

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Art Gallery O-68 Velp

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"