favorietenVerwijder uit favorieten

Art Gallery O-68

Meer...
Expositie is afgelopen

Human Bodies

Tentoonstelling 14-07-2013 t/m 04-08-2013 > Velp
Art Gallery O-68 Human Bodies

O-68, Arlene Diehl

Expositie HUMAN BODIES: houtskooltekeningen op papier van de Amerikaanse hedendaagse kunstenares Arlene Diehl en litho’s van Kees van Dongen (1877-1968). Opening expositie op 14 juli, 15 tot 17 uur.

Al toen ze 16 was kreeg Arlene Diehl de prestigieuze “Strathmore Award” voor tekenen en toen ze 17 was werd haar “Self-portrait” gekozen als voorkant voor het “Senior Scholastic Magazine” en werd haar werk beschreven in “New York Magazine”. Ze studeerde aan de “Boston Museum of Fine Arts School”, exposeerde in Boston en Cape Cod, en verhuisde in 1990 naar San Francisco. Ze zegt: “My work has evolved from a lifelong love for, fascination with, and sense of reverence for the human form. I have also been deeply committed over the years to the process of drawing, finding in it time and again an emotional and visceral immediacy that has served my deeper purposes”.
Arlene werkt uitsluitend met levende modellen, omdat haar onderwerp dynamisch is, ademend en veranderend van moment tot moment. Zo bereikt ze haar kunstenaarsdoel: iets overbrengen op de toeschouwer van de kracht van die dynamiek met haar kunst. Daarom werkt ze ook snel. Ze houdt van de ervaring van een wat beangstigend ritje met de roetsjbaan om dan ademloos aan te komen en verwonderd te zijn over waar dat dan is. Zo zegt ze verder ”The process requires of me a very deep letting off of the brakes of any preconceived notions I may have had for that new drawing”. De ene keer valt het werk meer abstract uit en de andere keer meer realistisch, ook zijn vaak beide aspecten aanwezig, maar altijd is haar werk herkenbaar als een echte DIEHL. Haar werk bevat ook meerdere lagen, geeft een idee van transitie, emotie en ook mysterie.
De laatste jaren had Arlene Diehl exposities bij “ARTworkSF Gallery” in februari 2008, in San Francisco bij het “Long Beach Museum of Fine Art” in september 2007 en bij de “Expressions Gallery” in Berkeley in april 2007 en september 2006. Verder had ze een solo show in juni 2006 “Figuration: Nineteen Drawings and One Bronze” bij “Anderson Smith North” in San Rafael, Californië en in de show “Gestures In and On Paper: original Works by Arlene Diehl, David Einstein and Minjung Kim” bij “Modern Masters Fine Art” in Palm Desert, Californië in mei 2006. Ze heeft meerdere malen geparticipeerd in de Biennnale van Florence. Recentelijk schitterde haar werk in de expositie “LifeLive” in de Arc Gallery, San Francisco, in de “The Figure Now 2011” en bij het “Long Beach Museum of Art”. Diehl’s werk is te vinden in privé collecties in de Verenigde Staten, Canada, Groot Brittannië, Frankrijk, Ierland, Nederland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Australië, Taiwan, Mexico en Brazilië.

Vanwege het onderwerp “HUMAN BODIES” heeft Art Gallery O-68 ervoor gekozen om de werken van Arlene Diehl te combineren met litho’s van Kees van Dongen. Ook de aanwezige beelden van Jan Pater passen uitstekend bij dit onderwerp.

Art Gallery O-68

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Art Gallery O-68 Velp

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"