favorietenVerwijder uit favorieten

Art Gallery O-68

Meer...
Expositie is afgelopen

Contemporary Nigerian Art

Tentoonstelling 01-09-2013 t/m 22-09-2013 > Velp
Art Gallery O-68 Contemporary Nigerian Art

O-68 Olu Ajayi: The Kiss

Art Gallery O-68 Contemporary Nigerian Art (2)

O-68 Edosa Onabanjo: Team Leader

Art Gallery O-68 Contemporary Nigerian Art (3)

O-68 Lekan Onabanjo: blue plantation

Art Gallery O-68 Contemporary Nigerian Art (4)

O-68 Zinno Orara:Red sun the Niger delta

Schilderijen van Olu Ajayi, Edosa Ogiugo, Lekan Onabanjo, Zinno Orara en Sam Ovraiti

Hedendaagse kunst uit Afrika geniet een groeiende belangstelling van kunstminnaars en kunstverzamelaars, getuige bijvoorbeeld de succesvolle veiling “Africa Now” bij Bonhams (Londen) waar in mei van dit jaar ca 190 werken voor in totaal ruim 1,5 millioen € van de hand gingen. Deze belangstelling geldt vooral voor Nigeria, dat zich opmaakt om in 2015 deel te nemen aan de Biënnale van Venetië.

In september exposeert Art Gallery O-68 (www.gallery-o-68.com) in samenwerking met AABRU ART werken van vijf Nigeriaanse kunstenaars, die ook vertegenwoordigd waren op de Bonhams veiling. AABRU ART, gevestigd te London(www.aabru.co.uk/art), is opgericht door Anshu Bahanda om kunst uit West Afrika onder de aandacht te brengen en verkoopt met succes onder andere via “Pop-up Galleries” en veilingen, o.a. in Londen en Barcelona.

Anshu zegt: “The art of West Africa will be the next big thing in the wake of the exponential success of art from China and India on the world stage. You can feel the heat of Africa in these paintings, in the brush strokes, in the colours. You can taste the flavour of the most mighty of continents, Africa, in the visual palette the artists choose”.

Art Gallery O-68 exposeert werken van Olu Ajayi, Edosa Ogiugo, Lekan Onabanjo, Zinno Orara en Sam Ovraiti.

Olu Ajayi
Olu is geboren in 1963 in Ososo. In 1984 ontving hij zijn “Higher National Diploma in Painting” van Auchi Polytechnic. Olu heeft geëxposeerd in Nigeria, Europa en Amerika. Hij gebruikt verschillende thema’s van eenvoudige elementen als een stoel of een rustend persoon tot meer spiritule zoals ‘de geest van vruchtbaarheid’.

Edosa Ogiugo
Edosa is in 1961 geboren in Ibadan. Hij haalde zijn diploma “Fine Arts” van Yaba College of Technology in 1985 en ontving verschillende prijzen. Sinds 1992 werkt hij full-time als kunstenaar in Lagos. Ogiugo’s werk is tentoongesteld in Afrika, Europa en America, en vertegenwoordigd in verschillende collecties. Hoofdthema’s in zijn werk zijn mensen en dieren in beweging.

Lekan Onabanjo
Lekan is geboren in Ibadan, studeerde aan de prestigieuze “Federal Polytechnic Auchi, Fine Art Department en aan de “Pan African University (Lagos Business School”). Hij is lid van de “Guild of Professional Fine Artist, “The Watercolour Society of Nigeria” en ook van het “Institute of Contemporary Art (London)”. Onabanjo had solo-exposities in Nigeria, UK, USA, Italië en Zweden. Lekan toon meesterschap in de subtiele waterverftechniek.

Zinno Orara
Zinno Orara is geboren in 1965 in Benin City. Hij ging naar “Government College, Ughelli” en “The School of Arts and Design, Auchi”, waar hij in 1988 afstudeerde met een “Distinction in Painting and illustration”. Zinno heeft meer dan 12 solo- en 25 groepsexposities gehad in Nigeria, Zuid Afrika, Zweden, Spanje, de Verenigde Staten en Canada. Zinno werkt met olieverf en experimenteert de laatste tijd ook met acryl en gemengde technieken.

Sam Ovraiti
Sam is geboren in 1961 in Zaria. Zijn werk is vaak geëxposeerd, zowel in Afrika, Europa als Noord en Zuid Amerika. Ovrati gebruikt veel verschillende technieken. Zijn waterverfwerken zijn het meest bekend met als onderwerp Fulani vrouwen en folklore thema’s.

Art Gallery O-68

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Art Gallery O-68 Velp

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"