Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

BEELDEN JAN PATER, GRAFIEK RICHARD SCHUR

Tentoonstelling 01-02-2015 t/m 01-03-2015 > Velp
Art Gallery O-68 BEELDEN JAN PATER, GRAFIEK RICHARD SCHUR
Art Gallery O-68 BEELDEN JAN PATER, GRAFIEK RICHARD SCHUR (2)
Op 1 februari 2015 van 15 tot 17 uur opent Art Gallery O-68 in Velp de tentoonstelling ‘Beelden Jan Pater, grafiek Richard Schur’ met sculpturen van Jan Pater en grafisch werk van de Duitse kunstenaar Richard Schur. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 1 maart 2015. Openingstijden tijdens expositie: dinsdag t/m vrijdag 14.00 - 17.00 uur en op afspraak.
Jan Pater is geïnspireerd door de menselijke, meestal vrouwelijke, tors. Haar vormen geven Pater de mogelijkheid beweging, spanning en de opeenvolging van oppervlak en lijn te combineren in een stijl die tussen herkenbaar en abstract in ligt. Pater werkt intuïtief, bij voorkeur in steen, maar ook brons en soms hout. Vanuit zijn gevoel voor expressie laat hij zich leiden door de tekening en vorm van de steen, en laat zo uit het harde materiaal de zachte vormen van de menselijke gestalte ontluiken..
Sinds 2003 werkt Pater in de beroemde SEM Studio in Pietrasanta, Italië. Hij experimenteert met verschillende steensoorten zoals onyx en graniet, en kiest materiaal uit met bijzondere be-adering en prachtige kleur. Met iedere trip naar Pietrasanta wordt zijn werk minimaler en abstract eleganter, met geometrische figuren, lineaire harde hoeken en platte vlakken. Hij zoekt naar de essentie van het menselijk lichaam. In Art Gallery O-68 zullen de nieuwe meer abstracte beelden te zien zijn. Jan Pater exposeert in Nederland, België, Italië, Noorwegen en de Verenigde Staten. Hij verkoopt werken wereldwijd en exposeerde onlangs in de kerk van Pietrasanta naast beelhouwers als Igor Mitoraj en Botero.
Art Gallery O-68 combineert in deze tentoonstelling de beelden van Jan Pater met grafisch werk van Richard Schur.
Richard Schur (München, 1971) onderzoekt wat hij met kleur kan opwekken. Hij laat in zijn werk spanning, schoonheid, stilte en rumoer ontstaan met behulp van de “klank van kleur”. De traditie waarin Schur werkt is een stroming die ‘hard-edge’ genoemd wordt, een sub-stijl van post-abstract expressionisme met scherp gedefinieerde hoeken en veelal heldere kleuren. Schur zoekt naar mogelijkheden om in de serene visuele ruimte die hij laat ontstaan, toegang te creëren tot andere ruimtes, meer transcendent van aard. Hij zegt dat zijn werk begint waar het rationele en het verbale eindigen. Daar vindt hij het mysterie van zijn beeldende werk.
Schur studeerde aan de ‘Akademie der Bildenden Künste München’. Hij woont en werkt in München Berlijn en New York. Hij exposeert onder meer in Duitsland, Nederland, Portugal, Spanje, UK, China, Japan en de VS. Zijn werk bevindt zich in belangrijke verzamelingen: Katholische Akademie, Berlin, Bayerische Staatsgemäldesammlungen, Pinakothek der Moderne, München, Staatliche Graphische Sammlung, München, Städtische Artothek, München, Sammlung „Zeitgenossische Kunst“ der BMW-Group, München, Sammlung der Hypo Vereinsbank AG, München und Düsseldorf, Sammlung für Gegenwartskunst der Allianz-Versicherungs-AG, München, Guangdong Museum of Art, China.
Art Gallery O-68 toont olieverfschilderijen, maar vooral aantrekkelijk geprijsd grafisch werk.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Art Gallery O-68