Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

Zomerexpositie werken op papier van Arlene Diehl, Paul Veshev en Marcel Verbrugge

Tentoonstelling 30-06-2015 t/m 28-08-2015 > Velp
Art Gallery O-68 Zomerexpositie werken op papier van Arlene Diehl, Paul Veshev en Marcel Verbrugge
Arlene Diehl, 2012 zonder titel, houtskooltekening
Art Gallery O-68 Zomerexpositie werken op papier van Arlene Diehl, Paul Veshev en Marcel Verbrugge (2)
Paul Veshev, 1998, Bloemenweide, pasteltekening
Art Gallery O-68 Zomerexpositie werken op papier van Arlene Diehl, Paul Veshev en Marcel Verbrugge (3)
Marcel Verbrugge, 2006, zonder titel uit serie Frutti di Mare, aquarel en pen
Aquarellen van Marcel Verbrugge uit de serie ‘Frutti di Mare’, tekeningen van Arlene Diehl uit de serie ‘Human bodies’ en pasteltekeningen van Paul Veshev uit de serie ‘Ancient Jerusalem’. In deze zomermaanden is de galerie alleen open op afspraak. U bent altijd welkom.

Marcel Verbrugge beoefent meerdere kunstdisciplines; hij tekent, schildert, fotografeert en vervaardigt ruimtelijk werk. Vorig jaar en in mei van dit jaar had hij exposities over het thema ‘Oorlog’ respectievelijk in huis Kernhem, Ede, en Art Gallery O-68, Velp. Voor de huidige zomerexpositie toont O-68 waterverfwerken uit zijn serie ‘Frutti di Mare’, zeer kleurrijke luchtige werken die doen verlangen naar de middellandse zee, zon, vakantie en heerlijk eten. Een verlangen naar het goede en mooie in onze wereld, maar zonder louter decoratief te zijn.

Arlene Diehl tekent naakten. Ze werkt uitsluitend met levende modellen, omdat haar onderwerp dynamisch is, ademend en veranderend van moment tot moment. Zo bereikt ze haar kunstenaarsdoel: iets overbrengen op de toeschouwer van de kracht van die dynamiek met haar kunst. Daarom werkt ze ook snel. Ze houdt van de ervaring van een wat beangstigend ritje met de roetsjbaan om dan ademloos aan te komen en verwonderd te zijn over waar dat dan is. De ene keer valt het werk meer abstract uit en de andere keer meer realistisch, ook zijn vaak beide aspecten aanwezig, maar altijd is haar werk herkenbaar als een echte DIEHL. Haar werk bevat meerdere lagen, geeft een idee van transitie, emotie en ook mysterie. Het gaat niet meer om deze man of vrouw, maar om dé man of vrouw in deze pose, gemoedstoestand.

De semi-abstracte werken in pastel op papier maakte Veshev eind jaren ‘90 van de vorige eeuw, de tijd van de ex-Sovjet Unie, waarin de Russische beeldende kunst een geweldige opleving kende. In deze periode liet Veshev zich inspireren door zijn omgeving, St. Petersburg, en door religie. De kunstrichting is verwant aan het Sint Peterburgse neo-symbolisme, waarin verfijnde stilering en kleurgebruik opvallend zijn. De post-perestroika periode is een geliefde periode bij kunstverzamelaars.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Art Gallery O-68