Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

Horizonte

Tentoonstelling 17-04-2016 t/m 16-05-2016 > Velp
Art Gallery O-68 Horizonte
Op zondag 17 april van 15 - 17 uur opent Art Gallery O-68 in Velp de tentoonstelling “Horizonte” met collages van de Duitse, in Oostenrijk wonende, beeldend kunstenaar, fotograaf en kleurwetenschapper Edgar Knoop. De expositie zal worden geopend door kunsthistoricus drs. Tom Molenaars. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 16 mei. Openingstijden tijdens de expositie: dinsdag t/m vrijdag 14.00 - 17.00 uur en op afspraak.

Vanaf de jaren ‘60 werkt Edgar Knoop ononderbroken aan een omvangrijk oeuvre, dat kunst, wetenschappen en techniek in zich verenigt. Hij bedient zich daarbij van een veelzijdig scala aan technieken zoals collage, sculptuur, installatie, fotografie, en lichtobjecten in de openbare ruimte. In de ontwikkeling van zijn werk zijn twee constanten terug te vinden: kleur en licht. Zijn werk raakt aan uiteenlopende stromingen zoals dat van de ‘Concrete Kunst’, ‘Op-Art’ en ‘Kinetische Kunst’.

Vanaf 1995 begint Knoop collages van karton op papier te maken. Hierin verwerkt hij zijn beleving van de landschappen die hij doorkruist op zijn werkreizen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en de Maghreb. Ook in deze collages minimaliseert de kunstenaar de middelen, met het doel de waarneming te optimaliseren. De landschappen ontstaan uit een combinatie van de toevalligheid van het scheuren van geribbeld karton en de precisie en de controle van het plakken van deze fragmenten aan elkaar. Kleur wordt gebruikt als een substantie, die zich tegenover andere kleuren aftekent, om zo kleurruimtes te scheppen.

Deze solotentoonstelling van Knoop toont werk dat in Nederland nog weinig bekendheid geniet. In 2015 verwierf het museum ‘van Bommel van Dam’ werken uit deze serie. Knoop kan bogen op een internationale carrière: hij exposeerde in galeries en musea door heel Europa, in Tunesië, Verenigde Staten, Egypte, Colombia en Kazachstan

Knoops architectonische lichtobjecten zijn te zien in verscheidene steden in Duitsland en Oostenrijk, maar ook in New York. Knoop wordt graag gevraagd voor lezingen over kleur, kleur en architectuur en over concrete kunst. Er verschenen talloze publicaties van zijn hand over deze onderwerpen.

De tentoonstelling zal worden geopend door kunsthistoricus drs. Tom Molenaars. De kunstenaar zal aanwezig zijn tijdens de opening.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Art Gallery O-68