favorietenVerwijder uit favorieten

Art Gallery O-68

Meer...
Expositie is afgelopen

Els van 't Klooster: Untitled

Tentoonstelling 04-09-2016 t/m 02-10-2016 > Velp
Art Gallery O-68 Els van 't Klooster: Untitled

Op zondag 4 september van 15 - 17 uur opent Art Gallery O-68 in Velp de tentoonstelling “Untitled” met geometrisch constructivistische werken van Els van ‘t Klooster. De expositie zal worden geopend door Klaus Ebbers van galerie Ebbers, kenner van het geometrisch constructivisme. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 2 oktober. Openingstijden tijdens de expositie: dinsdag t/m vrijdag 14.00 - 17.00 uur en op afspraak.

Het constructivisme is in het begin van de 20e eeuw in Rusland ontstaan. Geometrische vormen worden samengevoegd tot composities en de kunstenaar ziet bewust af van een inhoudelijke motivering en met name van een subjectieve uiting. Van belang is de compositie van de vormelementen en hun verhouding zowel tot elkaar als ook tot de ruimte waarin ze zich bevinden. In de constructivistische ideeën staat het meetbare en vooral het objectieve op de voorgrond. De belangrijkste beeldelementen zijn de cirkel, het vierkant en de driehoek. En alles zo neutraal mogelijk.

Concrete kunst houdt nog steeds veel kunstenaars bezig, ook Els van ’t klooster. Verticale en horizontale lijnen, of eigenlijk vlakken, staan gepast binnen een kader en zijn in evenwicht met hun kleuren. Acrylverf op doek, of reliëfs tegen de muur, duidelijk geconstrueerd, ontworpen, gepast. De eigenschappen ‘vorm ‘ en ‘kleur’ zijn met elkaar in evenwicht. Er is zowel licht als ruimte in een kunstwerk van Els van ’t Klooster, in de schilderijen en in de 3-dimensionale wandsculpturen. Een meeslepende wisseling van maten en kleuren, die samen een weefsel vormen waarbij elke kleur en elke maat op zijn plaats staat, past. Toch speelt hier niet alleen het verstand met orde, regelmaat, wetmatigheid, systematiek en primaire kleuren een rol. Door het toelaten van de intuïtie wordt een dimensie toegevoegd, een persoonlijk handschrift, verwijzingen naar de werkelijkheid, en een bijzonder kleurenpalet en 3-dimensionaliteit.

Els van ’t Klooster (1985) studeerde van 2003 tot 2007 ‘Fine Art’ aan ArtEZ, Institute of Arts, Arnhem. Sinds 2005 exposeerde zij in Arnhem, Velp, Dallas (US), Rotterdam, Duisburg (DE), Lochem, Driebergen, Houwerzijl, Dresden (DE), Nijmegen, Zoetermeer, Elblag (PL), Langenfeld (DE), Ostrava (CZ), Doorwerth, Gorinchem, Bratislava (CZ) en bij Konkrete ambasade (HU). Werk van Els is opgenomen in Museum of Geometric and Madi Art Dallas (USA) en Stadsvilla Sonsbeek (Arnhem NL). De kunstenaar zal aanwezig zijn tijdens de opening.

Art Gallery O-68

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Art Gallery O-68 Velp

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"