Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

Under the surface

Tentoonstelling 26-02-2017 t/m 02-04-2017 > Velp
Art Gallery O-68 Under the surface
Art Gallery O-68 Under the surface (2)
Op zondag 26 februari van 15 - 17 uur opent Art Gallery O-68 de tentoonstelling “Under the Surface” met werken van Maureen Bachaus en Christina de Vos. De tentoonstelling loopt t/m zondag 2 april 2017. Openingstijden tijdens de expositie: dinsdag t/m vrijdag 14.00 - 17.00 uur en op afspraak. In verband met beurs is de galerie gesloten van 7 t/m 10 maart.
Christina De Vos en Maureen Bachaus zijn beiden verhalenvertellers. Vertellers van psychologische verhalen. Zij kruipen onder de huid van hun personages, doorleven authentieke gevoelens, gedachten en gebeurtenissen, en vertalen deze naar visuele beelden. Deze beelden zijn vaak herkenbaar en ontroerend, grijpen je soms naar je keel, ontlokken je regelmatig een glimlach, maar geven je zonder uitzondering het gevoel dat je héél even, ongemerkt, een intiem kijkje mag nemen in het gedachteleven van je medemens. Deze duo-expositie markeert een 10-jarige professionele en persoonlijke vriendschap van de kunstenaars. In 2007 profileerden Bachaus en De Vos zich voor het eerst met een duo-expositie gedurende de Art Amsterdam beurs. Dit bleek de basis voor een jarenlange vriendschap en uitwisseling van gedachten en verhalen, goed beschouwd geheel in lijn van hun wederzijdse werk.

Maureen Bachaus (1969) belicht sociale thema's via een persoonlijk perspectief. Haar werk is gebaseerd op onderzoek naar authentieke gedachten van mensen uit verschillende culturen en van verschillende achtergronden. Essentiële thema's zijn de menselijke psyche en de persoonlijke identiteit. Bachaus verzamelt 'haar' gedachten via interviews en sociale media, en vertaalt ze naar fotoprints en assemblages (de 'Identification' serie), naar internationale en interactieve videoprojecten (de 'One Question' serie), naar installaties (het 'Landschap van Verloren Gedachten') of naar sculpturen in de openbare ruimte (de 'Gedachten-Wolk'). Maureen Bachaus studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten, Maastricht (1986-1991) en aan de Conceptual Post-graduate Academy, Amsterdam. Recente exposities in Nederland 2016, London 2016, Macedonia 2015, New York 2014, Ljubljana, 2014, België 2014. Bachaus is mede-oprichter van het internationale kunstcollectief 'BAUM'.

Christina de Vos tekent en schildert mensbeelden en vertelt van menselijke verlangens en tekortkomingen. Haar schilderijen zijn in de loop der tijd steeds meer gaan steunen op collages, op steeds dikkere stapelingen van opgeplakte en –genaaide stukken doek. Het is meestal een lang en moeizaam proces om een vorm te vinden, vaak rigoureus over ouder en niet per se 'slecht' werk heen. De sporen van dit geworstel blijven altijd wel een beetje zichtbaar. De schilderijen die op deze expositie getoond worden, maken deel uit van een groeiende serie beschermheiligen. De niet mis te verstane wijze waarop votiefbeelden en altaarstukken de gelovige troost en bemoediging schenken, heeft Christina de Vos altijd erg aangesproken, en hier dus ook letterlijk geïnspireerd tot een serie noodhelpers in woelige tijden. Christina de Vos (1965) studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (1982-1987). Sindsdien exposeert ze regelmatig en maakte in samenwerking met Jeroen Brouwers het kunstenaarsboek Aurora, werken op papier en doek geïnspireerd op Zonsopgangen boven Zee door Jeroen Brouwers (uitgeverij TAB, 2012).

Titels van bijgevoegde werken:
O-68: Maureen Bachaus, Titel: My metaphorical expression, 2011, fotoprint, touw, foto: Maureen Bachaus
O-68: Christina de Vos, H.Lucia Ogen, 2014, gemengde techniek op doek, foto: Christina de Vos
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Art Gallery O-68