Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

There's a crack... expositie van Tineke Porck

Tentoonstelling 22-04-2018 t/m 20-05-2018 > Velp
Art Gallery O-68 There's a crack... expositie van Tineke Porck
O-68 Tineke Porck-untitled dialogue, divided red- 11,3 x 20,5 cm-olieverf op hout en mdf-2017- web [foto Henk Porck]
There is a crack ………, expositie in Art Gallery O-68 in Velp met werken van Tineke Porck

Op zondag 22 april 2018 van 15 - 17 uur opent Art Gallery O-68 de tentoonstelling ‘There is a crack ………’ met werken van de Tineke Porck. De tentoonstelling loopt t/m zondag 20 mei 2018. Openingstijden tijdens de expositie: donderdag t/m zondag 15.00 - 17.00 uur en op afspraak. Tineke Porck is aanwezig bij de opening.

Het werk van Tineke Porck beweegt zich tussen de kunststromingen constructivisme, zero en minimal art. Kunstenaars wier werk haar aanspreekt, zijn o.a. Bob Bonies, Jan Schoonhoven, Agnes Martin, Robert Ryman en Mark Rothko. Porck gebruikt een vormentaal die bestaat uit heel basale constructieve elementen, zoals punten, lijnen en vlakken. Er is sprake van vlakverdeling en verhoudingen zonder mathematisch te zijn. Ratio is gecombineerd met intuïtie, en er is ruimte voor imperfectie.
Om een gewenst eindresultaat te bereiken, neemt ze beslissingen over eenvoud of complexiteit, over ingetogenheid of expressiviteit. Ze kijkt en schaalt af tot ze een zekere kern bereikt van wat ze bedoelt. Dit proces geeft haar werk diepe wortels en een persoonlijk ‘handschrift’. Door de stilte die het werk uitstraalt, heeft het juist zeggingskracht. En het stelt vragen en kan aanleiding geven tot filosoferen. Betekent een gezette stip een beginpunt, kruispunt, keerpunt of een eindpunt? Wat gebeurt er als een heel vlak gevuld is met punten? Een getrokken lijn kan samenhang, maar ook scheiding geven. Heeft elke lijn, sterk of fragiel, evenveel bestaansrecht? Staat het geschilderde vlak voor een samenhangend geheel, wordt het gevormd door overlappende of afzonderlijke kaders? Zo roept het werk een dialoog op binnen zichzelf, maar gaat ook interactie aan met de beschouwer.

Tineke Porck (1954) studeerde van 1989-1994 aan de Vrije Akademie werkplaats voor beeldende kunsten Den Haag. Haar werk is tentoongesteld op kunstbeurzen, solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zij verbleef als ‘artist in residence’ in Noorwegen, Spanje, Engeland en Litouwen. In 2016 ontving zij een nominatie voor de ARS prijs 2016, uitgereikt door de kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae in Leiden. In het kader van de viering van ‘100 jaar De Stijl’ in 2017 was Porck curator van de succesvolle expositie ‘Concreet 100 jaar later’ in Leiden.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"