Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

Terry Thompson: Alternative Realities

Tentoonstelling 24-06-2018 t/m 22-07-2018 > Velp
Art Gallery O-68 Terry Thompson: Alternative Realities
Terry thompson, The Cave, 2018, gemengde techniek op papier, 100 X 70 cm
Op zondag 24 juni 2018 van 15 - 17 uur opent Art Gallery O-68 de tentoonstelling ‘Alternative realities’ met werken van de Terry Thompson. De expositie loopt t/m zondag 22 juli 2018. Openingstijden tijdens de expositie: do t/m zo 15.00 - 17.00 uur en op afspraak. Terry Thompson is aanwezig bij de opening. Joost Hesseling, uitgever-fotograaf-verzamelaar, zal de expositie openen.
De meeste werken van Thompson hebben een klassiek verhaal als uitgangspunt, maar het zijn geen illustraties van die verhalen. Die verhalen zijn inspiraties en vaak valt de associatie met een verhaal pas op zijn plaats als het werk al af is. Hij gebruikt klassieke verhalen afge-beeld in de kunst uit de Renaissance als metaforen voor hedendaagse omstandigheden en situaties. Mythologie, om onze eigen tijd, ons eigen bestaan, te doorgronden. De tijdloosheid in werken van de oude meesters boeit hem. Naast de klassieke verhalen is Thompson ook gebiologeerd door beeldmateriaal van andere bronnen uit die tijd zoals de anatomische stu-dies van Vesalius en natuurstudies. Zijn werk is zeker figuratief, soms ook realistisch, maar er komen elementen van abstractie en/of vervreemding bij in de uitwerking van de motieven. Deze elementen sluipen intuïtief in, ontstaan tijdens het creatieve proces. We zien bij hem een grote fascinatie voor Eros en Thanatos, de erotiek en de dood. Terry zegt: Dat is ‘The ba-sic stuff of life’. Thompson werkt liefst op papier met houtskool, potlood, aquarel, ‘oilstick’, gouache, krijt, en combinaties hiervan. Altijd staat de techniek in dienst staan van de gewens-te boodschap. In de tentoonstelling bij Gallery O-68 zijn ook een kleine aantal bronzen beel-den te zien.

Thompson is van oorsprong Amerikaan maar woont sinds 1979 in Nederland. Zijn opleiding was in muziek - Bachelor of Music, Indiana University; Master of Music, Catholic University of America, Hochschule für Musik, Berlin en Instituut voor Sonologie, Utrecht. Naast werk in de muziek (o.a. solo-trombonist bij het Limburgs Symfonie Orkest, Maastricht) heeft Thomp-son altijd getekend en geschilderd, vanaf 1985 fulltime in zijn atelier in Amsterdam. Hij nam deel aan belangrijke exposities: Zomerexpo Haags Gemeente Museum (2011 en 2012); All About Drawing, een overzicht van Nederlandse tekenkunst van de laatste 50 jaar in het Ste-delijk Museum, Schiedam (2011); Museum de Buitenplaats, Eelde (2018); Sculpturen Park III, Rees am Rhine, Duitsland (2006). Zijn werken zijn opgenomen in privé en openbare col-lecties: o.a. Het Prenten Kabinet Leiden; Ministerie van Buitenlandse Zaken, Den Haag; Ko-ninklijk Bibliotheek, Den Haag; Museum de Buitenplaats, Eelde; Provincie Noord-Holland; ABN-AMRO Bank; Aegon; KLM; MicroSoft, Seattle,Washington, U.S.A.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"