Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

A New Space

Tentoonstelling 01-12-2019 t/m 05-01-2020 > Velp
Art Gallery O-68 A New Space
Suzanne Hartmans, Untitled, 2018
Art Gallery O-68 A New Space (2)
Eddy Stikkelorum, We'll Celebrate it Anyway Part3, wandobject, gekleurd multiplex, 31,45,7cm
Hartman’s sculpturale schilderijen, reliëfs gemaakt met balsahout en soms met karton, papier en spiegeltjes, gaan een interactie aan met het licht dat er op schijnt. Stikkelorum’s schilderachtige sculpturen communiceren met vorm en kleur en spelen met leegte.

Suzanne Hartmans (1969), schilderijen
Deze kunstenaar speelt met de waarneming. Zij onderzoekt en gebruikt in haar werk lichtinvloeden en beweging. De lichtinvloeden stuurt ze voornamelijk door de toepassing van spiegeling en schaduwwerking. Het werk ondergaat altijd interactie met het variabele daglicht. Dit gegeven werkt zij tot het uiterste uit en fixeert het. Daarbij wil zij met zo min mogelijk middelen zo veel mogelijk resultaat bereiken. Het bewegingselement wordt veroorzaakt door het gebruik van herhaling in het werk maar ook door de wisselende gezichtshoek van de toeschouwer: het beeld verschuift en verandert: ontstaat steeds opnieuw door de "interactie" met de kijker. Het werk beweegt en heeft ritme. Dit voortdurende licht- en bewegingsspel vormen de kern van haar werk. Haar kunst heeft raakvlakken met de concrete, minimalistische en geometrische kunst. Suzanne’s werk is behalve in Nederland ook getoond op tentoonstellingen en beurzen in België, Duitsland, Engeland, Italië, Zweden.

Eddy Stikkelorum (1955), houten sculpturen
Deze kunstenaar maakt sculpturen in hout en kunststof, niet als beeldhouwer, maar als beeldbouwer. De gebogen materialen creëren niet alleen vormen, maar ook fysieke leegtes, waarmee de kunstenaar speelt. De vrije, steeds ronde vormen kaderen een leegte in. Stikkelorum pakt de ruimte in. Zijn fascinatie is de ‘loop’, een houten band die al draaiend de weg zoek naar het eigen uitgangspunt, altijd sierlijk. Ontsnappen is niet mogelijk. Hij maakt series waarin hij zijn ideeën stap voor stap ontwikkelt en uitwerkt en elke associatie met de werkelijkheid probeert te vermijden. Kan dat? Stikkelorum communiceert met vorm en kleur, nooit primaire kleuren, nooit harde vormen, geen rechte lijnen. Niet de rechte lijn en het vierkant, maar gebogen vormen horen tot zijn kunstenaarspalet. Het gaat over ruimte, kleur en afgebakende vormen. Stikkelorum’s werk wordt getoond in New York, Milaan, Bérgamo en Varese.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"