Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

Noise Reduction

Tentoonstelling 12-01-2020 t/m 16-02-2020 > Velp
Van 12 januari tot en met 16 februari toont Art Gallery O-68 in Velp tekeningen van Lenneke van der Goot (Arnhem), video’s van Inge Reisberman (Leiden) en sculpturen van Coen Vernooij (Nijmegen). Een tentoonstelling over het creëren en herdefiniëren van ruimte. Openingswoord om 15.50 door Marjolein de Groen, collectie De Groen, Arnhem.

Het werk van Lenneke van der Goot (1979) omvat grote en kleine tekeningen, murals en (site-specific) installaties. Haar werkproces wordt gekenmerkt door een combinatie van onvoorziene en gestuurde handelingen, waarbij ze in- en uitzoomt op ogenschijnlijk geconstrueerde objecten en disfunctionele bouwwerken in bouwplaats-achtige omgevingen. Ze vangt ze in een moment, alsof ze zojuist nog anders waren of op het punt staan te transformeren of van kleur te verschieten. Van der Goot creëert een wereld die we niet direct herkennen als de realiteit, maar die op een bepaalde manier wel daaraan refereert. Plattegronden, wegwijzers, bouwtekeningen en landmarks vormen het uitgangspunt, vermengd met patronen en grids die voortkomen uit wat je een gevoelsstructuur kunt noemen.
Het werk van Inge Reisberman (1959) bevindt zich op het gebied van video, video-installaties en fotografie, waarbij haar films en foto’s meestal een balans tussen abstractie en figuratie laten zien. Haar installaties karakteriseren zich door een uitgebalanceerde verhouding tussen poëzie en rauwheid, waarbij inhoud en omgeving op conceptuele en zintuiglijke wijze samenkomen. Werk van haar is vertegenwoordigd in diverse landelijk collecties.
Coen Vernooij (1952) maakt contouren van ruimtelijke bewegingen die meebewegen wanneer de toeschouwer beweegt. Opengewerkte vormen suggereren ruimtes die met elkaar in gesprek gaan, elkaar omarmen, zich verstrengelen, elkaar uitsluiten, zich weer verzoenen, kortom een heel verhaal van vormen en betekenissen die je zou kunnen lezen als een beeldroman, maar dan in zijn meest elementaire vorm.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Art Gallery O-68