Art Gallery O-68

Expositie is afgelopen

The Fourth Wall: Miloushka Bokma, Maaike Kramer, Andrea Radai

Tentoonstelling 18-10-2020 t/m 15-11-2020 > Velp
Art Gallery O-68 The Fourth Wall: Miloushka Bokma, Maaike Kramer, Andrea Radai
Miloushka Boka, still uit 'Cycles'
Art Gallery O-68 The Fourth Wall: Miloushka Bokma, Maaike Kramer, Andrea Radai (2)
Maaike Kramer: Folly, 2020, spuitbus en potloodtekening op aluminium, 270 x 129 cm.
Art Gallery O-68 The Fourth Wall: Miloushka Bokma, Maaike Kramer, Andrea Radai (3)
Andrea Radai, Winterwonderland, 2019, oil on canvas, 95 x 240 cm
Onder de titel ‘The Fourth Wall’ worden van 18 oktober t/m 15 november 2020 in Art Gallery O-68 in Velp, Gelderland, werken getoond van Miloushka Bokma, Maaike Kramer, Andrea Radai

In foto- en videowerken onderzoekt Miloushka Bokma (1971) de taal van het lichaam in relatie tot de omgeving met als uitgangspunt de persoonlijke en emotionele geschiedenis die ieder mens met zich meedraagt. Deze emoties vertaalt de kunstenaar naar een setting waarin ze niet direct zijn af te lezen. Het zijn de onopgeloste raadselen die haar interesseren. De situaties die zij creëert zou je kunnen zien als momentopnames uit een persoonlijke historie, waarbij de onzichtbare lagen achter dat wat je ziet bloot komen te liggen. Thematiek in de getoonde serie Cycles is ontmoeting en afscheid in de breedste zin van het woord. Afscheid van jeugd, dromen en idealen, uit elkaar groeien van vriendschap, liefde die bekoeld, je kind dat zelfstandig wordt en het definitieve afscheid die de dood met zich meebrengt.”
De schilderijen van Andrea Radai (1964) kenmerken zich door een kwetsbare hardheid of een harde kwetsbaarheid, afhankelijk van de kijk van de kijker. Dat is voor een deel terug te voeren tot de emotioneel beladen onderwerpen die zij met haar schilderwerk aansnijdt. De trefzekere keuze van krachtige beelden die zij gebruikt voor haar werk is intuïtief en integer; sensitief maar buitengewoon beslist. Ze put meestal uit de maalstroom van beelden in de media maar net zo goed kan een flard van een foto in een oud familiealbum de geschikte vonk bezitten. Andrea Radai is een schilder pur sang, iemand die de vitaliteit van het metier toont in haar innerlijk gedreven werken, de verbeelding van universele fascinaties en persoonlijke agitaties. (door M. K. van den Berg).
De hardheid van de kunst Maaike Kramer (1986) zit in de monumentale beeldtaal en materiaalkeuze: beton, zeil, metaal, die gecombineerd worden met schetsmatige materialen: potloodtekeningen, papier, houtjes. Door die vermenging worden constructies gecreëerd die naast monumentaliteit ook twijfel en overdenking in zich dragen. De werken uit de getoonde serie ‘Folly’ zijn grote, met potlood betekende, aluminiumsculpturen. De vormen zijn één op één vergrote replica’s van schetsmateriaal uit haar atelier, vormen die andere werken hebben geïnspireerd. In deze serie onderzoekt Kramer hoe tijdsinvestering meerwaarde geeft. Het resultaat zijn trompe-l’oeilwerken. Als je dichterbij komt ervaar je niet alleen de monumentaliteit, maar zie je het handschrift en de overwegingen in het proces van maken.
Art Gallery O-68 Velp
Art Gallery O-68, Oranjestraat 74, Velp
Art Gallery O-68 Velp (2)
Expositie From Gym to Church to Gallery, 6 okt - 3 nov 2019
Art Gallery O-68 Velp (3)
Expositie Theo Kuijpers in Australia

Galerie voor hedendaagse kunst, opgericht in 2011

Openingstijden

tijdens expositie: donderdag t/m zondag 15.00 tot 17.00 uur
altijd op afspraak

Stuur een bericht naar "Art Gallery O-68"