hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Bilthoven
favorietenVerwijder uit favorieten
4 (5)

Marjan Nagtegaal

Expositie is afgelopen

tegenstellingen

Tentoonstelling 01-08-2014 t/m 31-08-2014 > Bilthoven
Marjan Nagtegaal tegenstellingen
Marjan Nagtegaal tegenstellingen (2)
Marjan Nagtegaal tegenstellingen (3)

Een tentoonstelling in galerie G-achtien 88 in Baarland in zeeland samen met Margreet de Vries ,keramiste en collega bij het kunstenhuis

Marjan Nagtegaal

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Marjan Nagtegaal is geboren in Gouda en na de middelbare school heeft zij de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten in den Haag gevolgd. Na deze opleiding werkt zij met veel succes als beeldend kunstenaar. Zij had veel tentoonstellingen in heel het land.
Daarnaast heeft zij altijd gewerkt als docente bij de Werkschuit De Bilt/Zeist en ook een aantal jaren als docente bij Theater de Kom, beiden centra voor kunstzinnige vorming.
Bij de Werkschuit geeft Marjan cursussen model tekenen en schilderen, de cursus gemengde techniek en de academie cursus. De academie cursus is voor mensen die professioneel bezig zijn maar via impulsen uit de hedendaagse beeldende kunst extra dimensie aan hun werk willen geven.
Na een begin met olieverf en thema,s als tafels, stoelen en grassen, waar zij horizontalen en verticalen onderzocht, ging zij over op aquarel met gemengde techniek waar zij haar handschrift kon ontwikkelen.Het handschrift vindt zij het belangrijkste in haar kunst, het zorgt voor een rusteloos lijnenspel, dat voor dynamiek in het schilderij of tekening zorgt. Na aquarel met gemengde techniek gebruikt zij nu voor haar grote schilderijen vooral acryl en gemengde techniek. (ook monotype en collage). Na een verblijf in de woestijn zijn de landschappen terug in haar werk. De schetsen van de reizen werkte zij uit in haar atelier.
In de landschappen werkt zij met structuren en monotype.
Het voornaamste thema blijft toch de mens, alleen of in een groep en vaak opgaand in zijn omgeving .

Marjan Nagtegaal
Prins Hendriklaan 73
7321AP Bilthoven
Nederland
Tel: 0637383296

www.marjannagtegaal.nl

Marjan Nagtegaal Bilthoven

82 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Marjan Nagtegaal"