Marjan Nagtegaal

Expositie is afgelopen

Tentoonstelling lege landschappen

Tentoonstelling 01-11-2021 t/m 19-12-2021 > Zevenaar
Marjan Nagtegaal Tentoonstelling lege landschappen
tentoonstelling galerie Meander, Arnhemseweg 4 , Zevenaar
Marjan Nagtegaal Tentoonstelling lege landschappen (2)
op deze tentoonstelling worden de lege abstractelandschappen van Marjan Nagtegaal getoond. In deze hectische tijd is er een grote behoefte om rust te vinden in de natuur. Een landschap wat niet meer is dan ruimte en structuur.
Marjan Nagtegaal Lochem
tentoonstelling Groot Hietbrink
Marjan Nagtegaal Lochem (2)
Tentoonstelling Groot Hietbrink
Marjan Nagtegaal Lochem (3)
Marjan Nagtegaal Lochem (4)
Op dit moment schilder ik vooral mijn directe omgeving ,het landschap in de Achterhoek , met name riet en grassen hebben mijn belangstelling

Marjan Nagtegaal heeft na de middelbare school de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten in den Haag gevolgd. Na deze opleiding werkt zij met veel succes als beeldend kunstenaar. Zij had al veel tentoonstellingen in heel het land.
Daarnaast heeft zij altijd gewerkt als docente bij de Werkschuit De Bilt/Zeist en ook een aantal jaren als docente bij Theater de Kom, beiden centra voor kunstzinnige vorming.
Bij het Kunstenhuis gaf Marjan cursussen model tekenen en schilderen,een cursus gemengde techniek en de academie cursus. De academie cursus is voor mensen die professioneel bezig zijn maar via impulsen uit de hedendaagse beeldende kunst extra dimensie aan hun werk willen geven.
Na een begin met olieverf en thema,s als tafels, stoelen en grassen, waar zij horizontalen en verticalen onderzocht, ging zij over op aquarel met gemengde techniek waar zij haar handschrift kon ontwikkelen.Het handschrift vindt zij het belangrijkste in haar kunst, het zorgt voor een rusteloos lijnenspel, dat voor dynamiek in het schilderij of tekening zorgt. Na aquarel met gemengde techniek gebruikt zij nu voor haar grote schilderijen vooral acryl en gemengde techniek. (ook monotype en collage). Na een verblijf in de woestijn zijn de landschappen terug in haar werk. De schetsen van de reizen werkte zij uit in haar atelier.
In de landschappen onderzoekt zij met structuren en monotype het ritme en de ruimte van het landschap ,heel weids en groots of vlak bij de grond.

Openingstijden

Het is mogelijk om mijn schilderijen te bekijken op mijn atelier adres.u kunt mij een mail sturen of reageren op deze site. het is ook mogelijk om mijn werk te bekijken op exto of kunstonline.

Stuur een bericht naar Marjan Nagtegaal