Galerie de Kuiperij

Expositie is afgelopen

Voorjaarstentoonstelling

Tentoonstelling 24-03-2012 t/m 28-04-2012 > Veenklooster
Marius van Dokkum

Marius van Dokkum, een bijzonder kunstenaar die met de nodige humor een verhaal vertelt in een schilderij. Een verhaal om van te genieten, maar soms ook met milde kritiek en relativering zoals Nederlands kunstenaars daar door de eeuwen heen goed in zijn geworden. Er is veel te zien in de schilderijen van Van Dokkum, veel details en humor. Aan onze konijnen hebben onze kinderen destijds koninklijke namen gegeven zoals: Wilhelmus, Maxima, Alexander, Maurits enzovoort. Marius van Dokkum heeft een prachtige aquarel gemaakt over deze koninklijke konijnenfamilie waarin hij de konijnen heeft afgebeeld in de Gouden Koets met ieder een oranje kroontje op het hoofd. De koets wordt getrokken door een paard met een kikker als koetsier. Iedere keer als we ernaar kijken hebben we plezier en dat wekken de schilderijen van Marius van Dokkum op.



Jan Groenhart

De kunstenaar Jan Groenhart geniet al vele jaren belangstelling, niet in het minst door zijn sfeervolle weergave van het waterrijke Hollandse landschap. Zijn reizen door Zuid-Amerika in 1992 en volgende jaren beïnvloedden zijn werkwijze en voegden er een meer emotionele waarde aan toe. Jan Groenhart gebruikt voor zijn werk als veelzeggend motto een uitspraak van museumdirecteur Willem Sandberg uit 1973: 'Zien begint met respect voor de ander, voor wat hij maakt en met de behoefte om mee te leven, zijn werk vragend te benaderen. Zien is een levenshouding - de rest is plaatjes kijken'.



Hinke Posthuma

Hinke Posthuma, een bekende exposant bij Galerie De Kuiperij. Vanaf het begin heeft Hinke Posthuma verzamelaars van haar werk weten te raken met een gevoelige en karaktervolle verbeelding van dieren, stillevens en portretten. Haar penseelstreek heeft een geheel eigen karakter, waardoor je haar werk altijd herkent.



Alie Pilot

Het werk van Alie Pilot kenmerkt zich door eenvoud, soberheid en eenvoudige materialen. Vormen die een ruimte kunnen versterken en die toch bescheiden aanwezig zijn. Alie Pilot gebruikt veelal natuurlijke materialen die ze zelf vaak ook bijelkaar sprokkelt. Het Wad is voor haar een belangrijke inspiratiebron.
Galerie de Kuiperij Veenklooster

Galerie De Kuiperij is een galerie voor hedendaagse realistische kunst. Gerenommeerde kunstenaars verzorgen van tijd tot tijd bijzondere tentoonstellingen. Ook is er het gehele jaar door nieuw werk van verschillende kunstenaars beschikbaar.

Contact

Galerie de Kuiperij
Kleasterwei 14a
9297 WS Veenklooster
Nederland
Tel: 511443081

www.galeriedekuiperij.nl

4392 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Sieraden
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Galerie de Kuiperij