Priveekollektie Contemporary Art | Design

Expositie is afgelopen

Groepsexpositie Ron Lang Art

Tentoonstelling 06-04-2014 t/m 04-05-2014 > Heusden
Priveekollektie Contemporary Art | Design presenteert voor het eerst in samenwerking met Ron Lang Art een groepsexpositie. Vanaf zondag 6 april zullen Kees de Goede (1954), Lin de Mol (1966) en Julia Winter (1965) het monumentale galeriepand vullen met hun fotografie, schilderkunst en installaties.

Zowel Julia Winter als Lin de Mol laten zich in hun werk inspireren door hun persoonlijke ervaringen en gedachten, en brengen dit in hun werk door middel van conflicterende combinaties naar voren. Waar Winter zorgvuldig beelden construeert uit elementen die op het eerste gezicht elkaar vreemd zijn - maar toch concreet en grijpbaar lijken -, stelt De Mol de relatie tussen mens en natuur aan de orde door middel van beelden waarin realiteit en fictie door elkaar lijken te lopen. Door te appelleren aan de emotie en verbeelding van de beschouwer onttrekken beide kunstenaars zich aan het keurslijf van de hedendaagse maatschappij. Geheel haaks hierop staan de abstracte schilderijen van Kees de Goede. Met een fascinatie voor cirkels in alle varianten gebruikt hij slechts enkele beeldelementen en vormen die zowel geometrisch als organisch zijn. Zijn werk getuigt van zeer precieze overwegingen in de stilering van de vormen en de doorwerking van kleuren en materialen, met als resultaat een zekere tijdloosheid.
De drie kunstenaars vinden elkaar in de zorgvuldige overwegingen waarmee zij hun beelden construeren, waardoor in de tentoonstelling een interessante dialoog ontstaat.


De opening voor deze expositie zal zondag 6 april 2014 vanaf 16:00 plaatsvinden Pelsestraat 13 te Heusden aan de Maas.
Priveekollektie Contemporary Art | Design Heusden

Priveekollektie represents internationally recognized artists, and designers and provides young and upcoming talents with a platform for showing there exceptional collectible design and art pieces. Key in the collection is the combination of contemporary art and limited-edition design and the crossing of the fine line between both disciplines.
Before opening the gallery in 2006, Irving and Miriam van Dijk avidly collected art and design.
Their personal approach, knowledge and taste has developed one of the leading galleries for collectible design in Europe, with exceptional exhibitions and participations in renowned international fairs in Paris, Basel, Miami, London and New York for both contemporary art and design.

Openingstijden

Galerie Priveekollektie
Open op afspraak

Contact

Priveekollektie Contemporary Art | Design
Kerkstraat 1
5256 EC Heusden
Nederland
Tel: 0416-85 84 24

www.priveekollektie.art

1542 dagen geleden bijgewerkt

  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Design
  • Installatie

Stuur een bericht naar Priveekollektie Contemporary Art | Design