Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel

Expositie is afgelopen

Zomerexpositie: Tom de Klerk (1920-2017)

Tentoonstelling 01-07-2019 t/m 31-08-2019 > Biddinghuizen
Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel Zomerexpositie: Tom de Klerk (1920-2017)
Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel Zomerexpositie: Tom de Klerk (1920-2017) (2)
Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel Zomerexpositie: Tom de Klerk (1920-2017) (3)
Via Jan Schoonhoven (lid van de Nul-beweging waar Armando ook toe behoort) komt Tom de Klerk in zijn toenmalige woonplaats Delft in aanraking met de schone kunsten. Hij bezoekt de kunstacademie in Den Haag, waar hij onder andere les krijgt van Berend Bongers (Haagse School). Eind jaren '50 verhuist de Klerk met gezin naar de Veluwe, om daar samen met zijn vrouw hun breierij verder vorm te geven. De kunst verdwijnt tijdelijk naar de achtergrond, al wordt hij wel lid van schildersvereniging Het Palet in Zwolle. Hier raakt de Klerk bevriend met de Nunspeetse kunstschilders Gerrit Bakker, Harrie van Vondel en Chris ten Bruggen Cate. Hij bouwt een atelier aan huis, waar hij vanaf zijn zestigste jaar dag in, dag uit werkt. Tot in 2010 zijn vrouw overlijdt, dan is 'de fut' er uit: de Klerk dan is inmiddels 90 jaar.

Na een tip maakten we kennis met de indrukwekkende en omvangrijke collectie van deze Nunspeetse kunstenaar. Het doet ons plezier de komende maanden een verkoopexpositie van de kunstenaar in onze galerie te houden. Zijn oeuvre is zó divers dat een overzichtstentoonstelling onmogelijk leek, dus maakten we een selectie van werk uit een periode die ons erg aansprak. Geschilderd zijn mensfiguren, doelloos opgesloten in een vlak, soms zwevend in de ruimte.
Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel Biddinghuizen
Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel Biddinghuizen (2)

Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel kenmerkt zich door haar grote, gevarieerde collectie hedendaagse kunst. Van schilderijen, fotografie, zeefdrukken, keramiek, glaswerk en beelden tot leuke kunstcadeaus. Op een paar werken na is de volledige collectie te huur, te koop en via een spaar/huurregeling aan te schaffen.
Op onze prachtige plek in het buitengebied bouwden we in de voormalige Flevolandse landbouwschuur een grote expositieruimte, waar al het werk de ruimte krijgt die het verdient. Geen geblader door bakken bij ons dus. Bovendien lijsten wij ons werk met aandacht in, omdat we denken dat een lijst een werk kan maken of breken. U kunt uw eigen werk ook bij ons laten inlijsten. U bent iedere zaterdag van harte welkom voor een leuke kunstbeleving en een kop koffie.

Openingstijden

Zaterdag 10.00 - 17.00

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Design
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie en Kunstuitleen Aan de Amstel "